Δημιουργικά παιχνίδια για μωρά με φθηνά υλικά ζελατίνες και χαρτί thumbnail

Δημιουργικά παιχνίδια για μωρά με φθηνά υλικά ζελατίνες και χαρτί

Το μωρό στην ηλικία 7-9 μηνών χρησιμοποιεί ποικίλους και πολύπλοκους τρόπους για να παίξει! Σε αυτό το στάδιο τα μωρά στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε υλικά εύκαμπτα, ελαφριά που μπορούν να τα χειριστούν μόνα τους. Ένα πολύ απλό και διαφορετικό «παιχνίδι» που μπορείτε να του δώσετε είναι ένα τσαλακωμένο χαρτί!


Αρχικά θα το βάλει στο στόμα του ή θα το κουνήσει.Αργότερα όμως θα παρατηρήσετε ότι θα περάσει τον χρόνο του τραβώντας, τσαλακώνοντας και σκίζοντας το χαρτί. Ο κ. Στέλιος Μαντούδης, Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής, εξηγεί ότι το τσαλακωμένο χαρτί είναι ένας ενδιαφέρον και ευχάριστος τρόπος για να ανακαλύψει το μωρό σας νέους τρόπους παιχνιδιού. Πειραματίζεται τσαλακώνοντας το χαρτί, παράγει ήχους, το σκίζει και μαθαίνει ότι σκίζοντας το μπορεί να τεμαχιστεί σε δύο ή περισσότερα κομμάτια.


Μάθετε στο μωρό σας πώς να παίζει με διαφορετικούς τρόπους, χρησιμοποιώντας το χαρτί:
• Δώστε στο μωρό σας να κρατήσει το χαρτί και αφήστε του χρόνο να το κοιτάξει, να αγγίξει, να γευτεί και να το επεξεργαστεί με δικό του τρόπο. Εποπτεύετε το πάντα για την ασφάλεια του, όμως μην του επισημαίνετε τι πρέπει να κάνει
• Δείξτε του διασκεδαστικούς τρόπους και τι μπορεί να κάνει έχοντας ένα κομμάτι χαρτί. Μιμηθείτε αυτά που κάνει το μωρό σας με το χαρτί, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού
• Περιγράψτε τους ήχους και τις κινήσεις που παράγει το μωρό σας καθώς παίζει με το χαρτί, με ενθουσιασμό!
• Κατά τη διάρκεια των καθημερινών σας δραστηριοτήτων δώστε του να παίξει με:
-χαρτόνι από το άδειο κουτί των δημητριακών του
– περιτύλιγμα από τοστ ή με το πάνω μέρος του χυμού όταν βρίσκεστε έξω για φαγητό
– με μία χάρτινη σακούλα από τα ψώνια σας
– μαλακό πλαστικό συσκευασίας με φυσαλίδες αέρα (χρησιμοποιείτε για την συσκευασία εύθραυστων αντικειμένων)


Συμβουλή Ειδικού:
Αποφύγετε να δώσετε στο μωρό σας εφημερίδες, έγχρωμα χαρτιά, πλαστικές σακούλες ή καλύμματα διότι μπορεί να περιέχουν μόλυβδο. Για την ασφάλεια του να βρίσκεστε πάντα δίπλα του και να το εποπτεύετε στενά όταν παίζει με χαρτιά.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X