Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στο Ν. Χατζηνικολάου
Ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στο Ν. Χατζηνικολάου  thumbnail

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στο Ν. Χατζηνικολάου

Μιλώντας στον Realfm 97.8 και το Νίκο Χατζηνικολάου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού ανέφερε ότι σε περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, θα μπορούσε να υπάρξει ένας νέος νόμος ή διορθώσεις στον υπάρχοντα νόμο.


«Η απόφαση του ΣτΕ είναι νομικά δεσμευτική για την κυβέρνηση. Αναλόγως με το είδος αυτής της απόφασης θα επιλέξουμε πώς θα κινηθούμε. Σε κάθε περίπτωση αυτό που εμείς είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Ακόμα και μία αρνητική απόφαση δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση παραιτείται από τη σαφή δέσμευσή της προς τον ελληνικό λαό ότι θα υπάρξει ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου», είπε ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού.


Ερωτηθείς εάν σε αυτή την περίπτωση, ενδέχεται η κυβέρνηση να επιστρέψει με ένα νέο νόμο, απάντησε:


«Μπορεί να γίνουν πάρα πολλά. Θα μπορούσε να υπάρξει ένας νέος νόμος, θα μπορούσαν να υπάρξουν διορθώσεις στον υπάρχοντα νόμο. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση διατηρεί τη νομοθετική πρωτοβουλία, σε κάθε περίπτωση το Κοινοβούλιο της χώρας διατηρεί τη νομοθετική εξουσία».


Αναφορικά με το θέμα του ανασχηματισμού, ο ίδιος παρατήρησε πως «είναι προνόμιο του Πρωθυπουργού να αποφασίσει και πότε και πώς και αν θα γίνει ανασχηματισμός. Από εκεί και πέρα τις επόμενες μέρες θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με αυτό».


 


Πηγή: real.gr 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X