Ασιατική κοτοσαλάτα

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><em><strong>Υλικά</strong></em></span></div>
<div class="main_text">
<p><strong>Για το κοτόπουλο</strong></p>
<ul>
<li>400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου</li>
<li>1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ολόκληρο, καθαρισμένο</li>
<li>1 καρότο*, κομμένο στη μέση</li>
<li>1 ντομάτα, κομμένη στη μέση</li>
<li>2 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
<p><strong>Για τη σαλάτα</strong></p>
<ul>
<li>400 γρ. σαλατικά (μαρούλι, σαλάτα, άισμπεργκ, ρόκα, κόκκινη ή πράσινη σγουρή, λόλα κ.ά. Για την ευκολία μας, μπορούμε να προμηθευτούμε και έτοιμες συσκευασμένες πράσινες σαλάτες, που βρίσκουμε στα μανάβικα των σούπερ μάρκετ)</li>
<li>τα φύλλα από 1 μάτσο φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένα (σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ και μανάβικα. Επίσης σε μαγαζιά που φέρνουν ασιατικά προϊόντα, π.χ. αυτά στο κέντρο της Αθήνας), προαιρετικά</li>
<li>το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα</li>
<li>τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα</li>
<li>1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες</li>
<li>1/2 αγγούρι, σε λεπτές φέτες</li>
<li>2 πιπεριές Φλωρίνης, σε λεπτά μπαστουνάκια</li>
</ul>
<p><strong>Για το ντρέσινγκ</strong></p>
<ul>
<li>30 ml σάλτσα ψαριού (fish sauce: έντονα αλμυρή σάλτσα από ψάρια, που τη βρίσκουμε σε μαγαζιά με προϊόντα Aπω Ανατολής -βλ. σελ. 96- και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Εναλλακτικά, βάζουμε την ίδια ποσότητα σάλτσας σόγιας, με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα)</li>
<li>60 ml χυμός μοσχολέμονου (λάιμ)</li>
<li>20 γρ. ζάχαρη</li>
<li>1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη</li>
<li>30 ml ελαιόλαδο</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Αναμονή</span> 30΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 20΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong></p>
<p>Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε όλα τα υλικά για το κοτόπουλο και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει μέσα στο ζωμό για περίπου 15 λεπτά και το στραγγίζουμε (διατηρούμε το ζωμό στο ψυγείο για άλλη χρήση, όπως ένα πιλάφι). Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr">http://www.gastronomos.gr</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα