Έχω έντονες ταχυκαρδίες. Πρέπει να ανησυχώ; thumbnail

Η ΜΑΙΡΗ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Οποιαδήποτε ταχυκαρδία είναι δυνητικά επικίνδυνη όταν υπάρχει κάποια γνωστή υποκείμενη καρδιοπάθεια (π.χ, ιστορικό εμφράγματος) ή όταν προκαλεί συμπτώματα (συγκοπή ή ζάλη αστάθεια με υποκείμενη συγκοπή)....

Έχω έντονες ταχυκαρδίες. Πρέπει να ανησυχώ;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Καλημερα ειμαι 47 ετων κι εδω και 3 περιπου χρονια εμφανιζονται ταχυκαρδιες με τους παλμους να φτανουν τους 180 στην αρχη δεν με επιανε και τοσο συχνα ομως το το τελαιυταιο διαστημα ειναι συχνο φαινομενο πρεπει να ανυσηχω
Στο ερώτημα απάντησε ο Γιώργος Λάζαρος, Καρδιολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οποιαδήποτε ταχυκαρδία είναι δυνητικά επικίνδυνη όταν υπάρχει κάποια γνωστή υποκείμενη καρδιοπάθεια (π.χ, ιστορικό εμφράγματος) ή όταν προκαλεί συμπτώματα (συγκοπή ή ζάλη αστάθεια με υποκείμενη συγκοπή). Κατ΄αρχήν θα πρέπει να κάνετε ένα βασικό αιματολογικό έλεγχο στον οποίο θα περιλαμβάνεται και έλεγχος θυρεοειδικών ορμονών.


Κατόπιν ανάλογα και με το είδος της ταχυκαρδίας (δεν είναι όλες οι ταχυκαρδίες ίδιες) ο καρδιολόγος θα σας κατευθύνει είτε προς την αντιμετώπιση του προβλήματος με φάρμακα είτε προς την επεμβατική αντιμετώπιση (σήμερα με καθετηριασμό της καρδιάς μπορούν να εντοπιστούν οι εστίες που της προκαλούν και να καταλυθούν με ειδικούς καθετήρες).


Καλό θα είναι να μην καθυστερήσετε να ζητήσετε τη συμβουλή του καρδιολόγου σας.   [fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X