Συρία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και αντάρτες, σκοτώθηκαν σήμερα από το σφοδρό βομβαρδισμό της πόλης Κουσέιρ, ενός “οχυρού” των ανταρτών στην κεντρική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. “Έπειτα από δύο ημέρες ηρεμίας, η αεροπορία βομβαρδίζει σφοδρά την πόλη Κουσέιρ από τις πρώτες πρωινές ώρες”, ανακοίνωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου, το οποίο βασίζεται σε ένα εκτεταμένο δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών και στρατιωτικών πηγών.

“Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και αντάρτες, σκοτώθηκαν από τις επιδρομές αυτές, αλλά και από τα πυρά πυροβολικού και όλμων του στρατού”, διευκρίνισε. “Φαίνεται πως πρόκειται για την προετοιμασία μιας επιχείρησης μεγάλης έκτασης”, πρόσθεσε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

“Μια βροχή από βόμβες πέφτει στην πόλη, παράλληλα με πυρά πυροβολικού και όλμων από την αυγή, υπάρχουν σπίτια που έχουν καταστραφεί και καίγονται”, δήλωσε από την πλευρά της η Γενική Επιτροπή της Συριακής Επανάστασης, ένα δίκτυο ακτιβιστών επί του πεδίου.

Εδώ και πολλές εβδομάδες, ο στρατός, με την υποστήριξη μαχητών του ισχυρού λιβανέζικου ένοπλου σιιτικού κόμματος Χεζμπολάχ και των φιλοκαθεστωτικών πολιτοφυλάκων, επιχειρεί να καταλάβει την Κουσέιρ, η οποία διαφεύγει εδώ και ένα χρόνο του ελέγχου του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Πρόσφατα οι δυνάμεις αυτές κατάφεραν να καταλάβουν πολλά χωριά στα περίχωρα της Κουσέιρ, η οποία βρίσκεται στην κεντρική επαρχία Χομς και πάνω στο στρατηγικό άξονα που συνδέει τη Δαμασκό με τα παράλια.

Στην ίδια περιοχή, η τοποθεσία Νταμπάα που ελέγχεται από τους αντάρτες έχει επίσης γίνει από τη νύκτα στόχος επιδρομών, με σφοδρές μάχες να διεξάγονται ανάμεσα σε αντάρτες και στρατιώτες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Ο στρατός βομβάρδισε επίσης το Μπουέιντα αλ-Σαρκίγια, ένα άλλο χωριό που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα