Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Εισηγήσεις για "εξαφάνιση" Μπακογιάννη από το "ηγετικό πλάνο" Κυρ. Μητσοτάκη
Εισηγήσεις για "εξαφάνιση" Μπακογιάννη από το "ηγετικό πλάνο" Κυρ. Μητσοτάκη  thumbnail

Εισηγήσεις για "εξαφάνιση" Μπακογιάννη από το "ηγετικό πλάνο" Κυρ. Μητσοτάκη

του Νίκου Παναγιωτόπουλου, koutipandoras.gr


 


Ο σύμβουλος-επικοινωνιολόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη και άτυπο Νο 2 της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος συνεχίζει με τις εισηγήσεις του να δημιουργεί ηλεκτρισμό στο εσωτερικό της ΝΔ. Δεν είναι μόνο οι λίστες των υποψηφίων βουλευτών και η επικοινωνιακή στρατηγική αλλά και οι απόψεις του για τη Ντόρα Μπακογιάννη.


Μετά την αποκάλυψη του Hot Doc ότι ο κ. GPO θεωρεί «τοξική» την αδερφή του αρχηγού της ΝΔ για το ηγετικό προφίλ του, η Πειραιώς με διαρροές επιχείρησε να «παγώσει» το θέμα. «Δεν τίθεται θέμα αναφορικά με τις σχέσεις του αρχηγού της ΝΔ και της αδερφής του Ντόρας Μπακογιάννη» ήταν η διαρροή, η οποία όμως δεν κάλυπτε και τις σχέσεις με τον κ. Θεοδωρικάκο.


Η εισήγησή του ήταν ο περιορισμός των τηλεοπτικών εμφανίσεων της πρώην υπουργού Εξωτερικών και η απομάκρυνσή της από τα μπροστινά έδρανα στα ορεινά της «γαλάζιας» πτέρυγας στη Βουλή. Μόλις πληροφορήθηκε η κ. Μπακογιάννη τη σχετική εισήγηση, τα καντήλια έπεφταν βροχή ενώ ακολούθησε και το σχετικό "στόλισμα" για τον σύμβουλο.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμπιστεύεται απόλυτα τον κ. Θεοδωρικάκο και δεν τον άδειασε παρά σχετικά δημοσιεύματα και παραπολιτικά που τον πίεζαν να τον ανασχηματίσει.


Και ενώ οι διαρροές ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα έριξαν τα επίπεδα της έντασης, τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν πληροφορίες για «εξοστρακισμό» της κ. Μπακογιάννη στην Ευρώπη και σε θέση Επιτρόπου. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο στη περίπτωση που η ΝΔ γίνει κυβέρνηση και έχει λήξει η θητεία του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Βέβαια διοχετεύεται το σενάριο να προταθεί στον νυν επίτροπο το υπουργείο Εξωτερικών, που του το στέρησε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στην προηγούμενη κυβέρνηση ώστε να μείνει ελεύθερη η θέση του Επιτρόπου. Είναι γνωστό ότι η κ. Μπακογιάννη ήθελε τη θέση του Επιτρόπου αλλά την "έκοψε" ο Α. Σαμαράς προτείνοντας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.


Η επαναφορά όμως αυτού του σεναρίου δεν έχει στόχο τη δικαίωση της πρώην υπουργού, αλλά κάποιοι εντός της ΝΔ θεωρούν ότι εντάσσεται στο πλαίσιο των εισηγήσεων για την "εξαφάνισή" της από το "ηγετικό πλάνο" του Κυριάκου Μητσοτάκη και φυσικά από ένα μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα της ΝΔ.   


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X