Πώς οι ωμές, πικρές και ξινές τροφές, συμβάλλουν στην καλή υγεία thumbnail
Θα βοηθήσουν το συκώτι, πάγκρεας, χολή να λειτουργούν ομαλά και θα μας απαλλάξουν από το αίσθημα ανάγκης για καθημερινή κατανάλωση γλυκών...

Πώς οι ωμές, πικρές και ξινές τροφές, συμβάλλουν στην καλή υγεία

Γράφτηκε απο τον Βασιλειο E. Κατσίλα, Διατροφολόγο-Διαιτολόγο,BSc


Από την Επιστημονική Ομάδα του Διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα (www.diatrofi.gr)


Από την στιγμή που δεν δίνετε γλυκά και ανθυγιεινές τροφές στο σκύλο σας, τότε γιατί να τα δώσετε στον οργανισμό σας?


Ο Ιπποκράτης έλεγε πως θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των γεύσεων που τρώμε στην καθημερινότητα μας (Γλυκιά, ξινή, πικρή, αλμυρή) και αν υπάρξει η επικράτηση κάποιας, τότε θα υπάρξει και ή αρρώστια..


Σε καμία περίπτωση αν είστε υγιείς δεν χρειάζεται να σταματήσετε τελείως να τρώτε γλυκά οι άλλες τροφές επεξεργασμένες ή και με ζάχαρη, όμως….


Καλύπτοντας μόνο την ηδονική απόλαυση του λάρυγγα  με αλμυρή και γλυκιά γεύση, αποκλείοντας τις 2 βασικές γεύσεις, μετατρέπουμε τον οργανισμό σε ζαχαροπλαστείο ή μέλος Μελλοντικών καρδιαγγειακών παθήσεων αντίστοιχα.


Αν θα ήθελα να κάνω ένα δώρο στο μελλοντικό μου εαυτό και στην τρίτη ηλικία μου, αυτό θα ήταν να μειώσω κατά πολύ τις πιθανότητες να νοσήσω και να έχω καλή ποιότητα ζωής χωρίς να την διέπει ένας καθημερινός Γολγοθάς.


Πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό χωρίς να στερούμαι?
Εντάσσοντας  στην καθημερινότητα ωμές, πικρές και ξινές τροφές όπως :
Ξηρούς καρπούς μουσκεμένους, κεφίρ, παραδοσιακό γιαούρτι , σκόρδο, κρεμμύδι, λεμόνι, λαχανίδες, βλίτα, καρότα, μαϊντανό, ρόκα, ραδίκια..


Καθώς και για την οξυγόνωση των κυττάρων του οργανισμό, χυμούς ή αφεψήματα από:
Φύλλα ελιάς, τσάι του βουνού, τσουκνίδας, καρότου, μαϊντανού και σέλινου.


Αυτές είναι μερικές από τις τροφές θαύματα για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού που θα βοηθήσουν το συκώτι, πάγκρεας, χολή να λειτουργούν ομαλά και θα μας απαλλάξουν  από το αίσθημα ανάγκης για καθημερινή κατανάλωση γλυκών που τόσο πολύ επιθυμεί κάθε ‘’κακό’’ μικροβίωμα του οργανισμού μας.


Και ας μην ξεχνάμε……


Καρπός της γνώσης, η επιτυχία !!!

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X