Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Το κέντρο προετοιμασίας κοσμοναυτών Γ. Γκαγκάριν συζητά συνεργασία με την Ελλάδα
Το κέντρο προετοιμασίας κοσμοναυτών Γ. Γκαγκάριν συζητά συνεργασία με την Ελλάδα thumbnail

Το κέντρο προετοιμασίας κοσμοναυτών Γ. Γκαγκάριν συζητά συνεργασία με την Ελλάδα

Αντιπροσωπεία του ρωσικού κέντρου προετοιμασίας κοσμοναυτών Γιούρι Γκαγκάριν βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου συζητά τις δυνατότητες μακροπρόθεσμης συνεργασίας με την Ελλάδα, μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.


Στη σύνθεση της αντιπροσωπείας συμμετέχουν ο Διευθυντής του κέντρου Γιούρι Λοντσακόφ, ο Διευθυντής διεθνούς συνεργασίας του κέντρου Ιγκόρ Ρουντιάγιεφ, ο αναπληρωτής διευθυντής του κέντρου αρμόδιος για την επιστημονική δραστηριότητα Βαλέρι Σιβολάπ και η συνεργάτιδα της διεύθυνσης διεθνούς συνεργασίας Άλλα Ραζουβάγιεβα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, τη Δευτέρα η ρωσική αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος είναι αρμόδιος για τη διεθνή οικονομική συνεργασία.


Υπήρξαν επίσης επαφές της αντιπροσωπείας στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης), με τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου συζητήθηκαν θέματα μακροπρόθεσμης συνεργασίας με ελληνικούς οργανισμούς, Πανεπιστήμια και εταιρείες, όπως επίσης και η προβολή του κοινωνικού και ενημερωτικού έργου το κέντρου προετοιμασίας κοσμοναυτών.


Στις συναντήσεις συμμετείχε και ο σύμβουλος του Έλληνα Πρωθυπουργού Δημήτρης Βελάνης.


Στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Κρήτη, το τελευταίο διάστημα Ρώσοι κοσμοναύτες υποβλήθηκαν σε σχετική αγωγή αποκατάστασης, την οποία δέχονται συνήθως οι κοσμοναύτες μετά από διαστημικές πτήσεις.


 


Πηγή: www.ria.ru / ΑΠΕ, ΜΠΕ 


 


http://www.gctc.su/


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X