Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / ΣτΕ: αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά με 14 ψήφους έναντι 11
ΣτΕ: αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά με 14 ψήφους έναντι 11  thumbnail

ΣτΕ: αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά με 14 ψήφους έναντι 11

Ο νόμος Παππά (νόμος 4339/2015), σύμφωνα με πληροφορίες, κρίθηκε από την Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, κατά πλειοψηφία (14 ψήφοι έναντι 11), αντισυνταγματικός.


Ο Πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από τη διάσκεψη, αναφέροντας πως ήταν μυστική.


Οι 25 αντιπρόεδροι και Σύμβουλοι Επικρατείας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, κατά την πέμπτη κατά σειρά διάσκεψη που διήρκεσε πεντέμιση ώρες και μετά από έντονες αντιπαραθέσεις, αποφάνθηκαν ότι ο νόμος Παππά προσκρούει στις επιταγές του άρθρου 15 του Συντάγματος που καθορίζει ως μόνο αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών το ΕΣΡ.


Το άρθρο 2 παράγραφος α του προσβαλλόμενου νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, φέρεται πως ήταν αυτό που κρίθηκε ως αντισυνταγματικό από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με δικαστικές πηγές του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, enikos.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X