Υλικά για 4 άτομα Υλικά -500 γρ. κιμά |
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια: Βάζουμε τον κιμά, το μαϊντανό, 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, το σκόρδο, 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη φρυγανιά και το νερό σε μπολ και τα αναμειγνύουμε καλά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλουμε και τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Βράζουμε τις πένες al dente σε γάστρα ή σε παρόμοια κατσαρόλα που μπορεί να μπει στον φούρνο και τις σουρώνουμε. Βάζουμε στην ίδια γάστρα το ελαιόλαδο και αφού περάσουμε τα κεφτεδάκια από λίγο αλεύρι τα τηγανίζουμε ελαφρά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τα βγάζουμε από τη γάστρα και προσθέτουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι. Το σοτάρουμε για 4 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ μαζί με τον ζωμό. Σιγοβράζουμε το μείγμα για 5 λεπτά και βγάζουμε τη γάστρα από τη φωτιά. Επαναφέρουμε τα κεφτεδάκια και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βάζουμε και τη μοτσαρέλα και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε στον φούρνο για 40 λεπτά. Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με τον βασιλικό και σερβίρουμε.