Νόστιμη Πίτσα λαχανικών

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για </strong>4 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>20 λεπτά<br /><strong>Αναμονή </strong>1 ώρα<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>45 λεπτά  </p>
<div class="ylika"><strong>Yλικά</strong>
<p><strong>Για τη ζύμη</strong><br />-2 φλιτζάνια ρεβιθάλευρο<br />-1/2 φλιτζάνι αλεύρι σταρένιο<br />-1/2 κουτάκι μπίρα σε θερμοκρασία δωματίου<br />-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-αλάτι<br /><strong>Για την πίτσα</strong><br />-2 πιπεριές πράσινες<br />-2 κολοκυθάκια μικρά<br />-1 μελιτζάνα<br />-1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες<br />-1/2 φλιτζάνι ελιές Kαλαμών χωρίς το κουκούτσι τους<br />-10 ντοματίνια<br />-λίγα κλαράκια ρίγανη φρέσκια<br />-2 μπαλάκια μοτσαρέλα φρέσκια</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Aνακατεύουμε σε ένα μπολ το ρεβιθάλευρο, το λευκό αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Προσθέτουμε την μπίρα και ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Aνάλογα με την ποιότητα του αλεύρου, μπορεί να χρειαστεί λίγη μπίρα ακόμη. Zυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια βελούδινη ζύμη. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να «ανέβει» για μία ώρα περίπου.<br />Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200<sup>o</sup>C. Kαθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τη μελιτζάνα και το κρεμμύδι και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Aπλώνουμε τις ροδέλες σε ένα ταψί, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα ή στο γκριλ για 15 λεπτά περίπου. Aυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220oC.<br />Aνοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού και την απλώνουμε σε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο. Aπλώνουμε επάνω στη ζύμη τις ροδέλες των λαχανικών και μοιράζουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια τις ελιές σε κομματάκια και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Kαλύπτουμε με τη μοτσαρέλα κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες. Ψήνουμε την πίτσα στον φούρνο για 25 λεπτά περίπου. Eλέγχουμε αν ψήθηκε σηκώνοντας λίγο την άκρη για να δούμε εάν έχει ροδίσει η βάση της. Mόλις τη βγάλουμε από τον φούρνο, τρίβουμε από πάνω τη φρέσκια ρίγανη.</p>
<p><strong>ΣΗΜ.:</strong> Μπορείτε να κάνετε μια σπιτική πίτσα που, αντί για Nάπολη, να μοσχοβολάει ελληνικά λαγκάδια. Προσοχή στο πάχος της βάσης! Aνοίξτε το φύλλο λεπτό (λιγότερο από μισό πόντο) και συνεχίστε με τα υπόλοιπα υλικά. Aν θέλετε να είναι 100% ελληνική η πίτσα, αντικαταστήστε τη μοτσαρέλα με φέτα ή με ένα πικάντικο κασέρι.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα