Ο δικηγόρος Δημήτρης Μπούρλος απαντά στα ερωτήματα σας thumbnail
Ο δικηγόρος Δημήτρης Μπούρλος απαντά στα ερωτήματα σας

Ο δικηγόρος Δημήτρης Μπούρλος απαντά στα ερωτήματα σας
Σωφρονία  Είμαι 57 χρονών με 32 χρόνια υπηρεσίας στο δημόσιοΔηλαδή ΦΕΚ 27081987 και προυπηρεσία ως αναπληρώτρια 2 έτη2 μήνες και 18 μέρεςΜπορώ να βγω στη Σύνταξη με ποινές εννοείται Ευχαριστώ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μπορείτε να βγείτε με μειωμένη.  Με πλήρη μπορείτε 59 ετών και 6 μηνών.


 


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Είμαι γεννημένος στις 20/9/1957.Ειμαι πατερας 3 παιδιων ηλικίας 30 – 14 και 8 ετων . Εχω προσληφθεί στο ΔΗΜΟΣΙΟ   την 1/7/1982, και εχω και 28 μηνες στρατιωτική θητεία που θα μπορουσα να την εξαγορασω. Αξιζει να φυγω τωρα η να περιμένω μεχρι να με διωξουνε , σε ποσο διάστημα βγαινει η συνταξη και μεχρι την πληρωμή της τι ποσό θα μπορώ να αμοιβομαι για να ζησει η οικογένεια μου . Ευχαριστώ πολύ .


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα πρέπει να δείτε τι σύνταξη βγάζετε τώρα.  Η σύνταξη αργεί να βγει και θα παίρνετε προσωρινή μόνο.


 


ΕΙΡΗΝΗ: Είμαι 60 χρόνων πληρώνω στο ΟΓΑ απο 28χρονων για να πάρω σύνταξη σε λίγα χρόνια τι πρέπει να κάνω; δεν εχω εισόδημα αγροτικό εχω όμως κάποια κτήματα.  Μου είχαν πει ότι αν έκανα μια έναρξη εργασίας και έκοβα τιμολόγια θα μπορούσα να πάρω σύνταξη τώρα όμως όλοι οι επιχειρηματίες απο 1/1/17 θα μπουνε στο ΤΕΒΕ. Περιμένω την απάντηση σας αν μπορείτε να με βοηθήσετε . Σας ευχαριστω πολυ.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν καταλαβαίνω το ερώτημά σας.


 


ΘΑΝΑΣΗΣ η μητερα μου δεν περνει συνταξηο πατερας μου επερνε συνταξη του ογα και ικα τωρα που πεθανε ο πατερας μου τι θα παρει η μητερα μουρωτησα και μου ειπαν οτι του ικα δεν την περνει γιατι ηταν προσκολιομενη στον ογα


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τι εννοείται προσκολιόμενος  στον ΟΓΑ;  Δεν είναι ξεχωριστή;


 


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ είμαι 57 ετων εργάζομαι απο τις 12580 στην Εθνική ΤράπεζαΥπηρέτησα τη θητεία μου τα ετη 8283 συνολικά 19 μήνες εκανα και 4 μήνες περίπου απεργίες ποτε μπορώ να βγώ στην σύνταξη και αν με συμφέρει να εξαγορασω και ποσους μήνες στρατιωτικής θητείας για να παρω συνταξη νωρίτερα σας τα ρωταω ολα αυτα εν οψει και της εθελουσιας εξοδου που θα γινει συντομα Σας ευχαριστώ .


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Πρέπει να μας αναφέρετε τον ακριβή χρόνο ασφάλισής σας, όχι απλά πότε ξεκινήσατε την εργασία.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Ο ακριβής χρόνος ασφάλισης μου Σήμερα είναι 34χρόνια 5μήνες 18μερες.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εφ΄ όσον γίνεστε 58 ετών το 2017 μπορείτε να συνταξιοδοτηθείτε 59 ετών και 6 μηνών.


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X