Cupcakes με γεύση Red Velvet

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>2 μεγάλα παντζάρια ατμισμένα ή 3 μέτρια (περιπου 220 γραμ.)</span></li>
<li><span>3/4 φλ. ξινόγαλο</span></li>
<li><span>Χυμό απο 1 μέτριο λεμόνι</span></li>
<li><span>2 κ.γ ξύδι</span></li>
<li><span>2 κ.γ υγρή βανίλια</span></li>
<li><span>1-3/4 φλ. ζάχαρη</span></li>
<li><span>180 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου</span></li>
<li><span>3 μεγάλα αυγά</span></li>
<li><span>Λίγο έξτρα βούτυρο για τις φόρμες</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle">Στερεά υλικά</h5>
</li>
<li><span>2 φλ. αλεύρι μαλακό (κοσκινίζουμε και μετά μετράμε στα φλιτζάνια)</span></li>
<li><span>3 κοφτές κ.σ κακάο</span></li>
<li><span>1-1/2 κ.γ μπέικινγκ πάουντερ</span></li>
<li><span>1/2 κ.γ σόδα μαγειρική</span></li>
<li><span>2 πρέζες αλάτι</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle">Creme cheese frosting</h5>
</li>
<li><span>110 γραμ. βούτυρο μαλακό</span></li>
<li><span>110 γραμ. κρύο τυρί κρέμα</span></li>
<li><span>1 κ.γ υγρή βανίλια</span></li>
<li><span>250 γραμ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη (περίπου)</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle">Για τα ζαχαρωμένα τριαντάφυλλα</h5>
</li>
<li><span>Πέταλα βρώσιμα από τριαντάφυλλο (όσα και τα cup cakes)</span></li>
<li><span>  1 ασπράδι αυγού</span></li>
<li><span>  Κρυσταλλική ζάχαρη</span></li>
<li><span> </span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<div>*Χρόνος ψησίματος για τα cup cakes: 20 λεπτά</div>
<div> </div>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Βουτυρώνουμε θήκες για muffin.</p>
<p>Τοποθετούμε μέσα χαρτάκια-θήκες για cup cakes . Τα αφήνουμε στην άκρη.</p>
<p> </p>
<p>Στραγγίζουμε τα ατμισμένα παντζάρια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Tα κόβουμε σε κομμάτια και τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ σε κυβάκια. Mετράμε σε ένα φλιτζάνι-μεζούρα ψιλοκομενα παντζάρια και τα αφήνουμε στην άκρη. Αν περισσέψουν λίγα τα κρατάμε για διακόσμηση.</p>
<p> </p>
<p>Αλέθουμε στο μπλέντερ τα ψιλοκομμένα παντζάρια με το ξινόγαλο, το χυμό λεμονιού, το ξύδι και τη βανίλια, μέχρι να πολτοποιηθούν .</p>
<p>Κοσκινίζουμε το αλεύρι και μετά το μετράμε (πρέπει να είναι δύο φλυτζάνια).</p>
<p>Κοσκινίζουμε ξανά το αλεύρι, το κακάο, το μπέικινγκ πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη.</p>
<p> </p>
<p>Σε ένα μπολ, με μίξερ χειρός, χτυπάμε το μαλακό βούτυρο, ώστε να αφρατέψει και σιγά-σιγά προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε ένα ένα  τα αυγά γιατί πρέπει να τα «πίνει» το μείγμα κάθε φορά (και μετά προσθέτουμε το επόμενο). Δεν ξεχνάμε να σκάβουμε τον κάδο με σπάτουλα ώστε να γίνεται σωστή ομογενοποίηση των υλικών.</p>
<p> </p>
<p>Προσθέτουμε εναλλάξ στο μείγμα των αυγών τα κοσκινισμένα υλικά και το μείγμα παντζαριού. Ξεκινάμε από το μείγμα στερεών υλικών (αλεύρι, κ.λ.π) και τελειώνουμε με το μείγμα στερεών υλικών.</p>
<p> </p>
<p>Δεν ανακατεύουμε για πάρα πολλή ώρα, γιατί δε θα γίνουν αφράτα. Με μαρίζ ξεκολλάμε τα υλικά απο τα τοιχώματα του μπολ, για σωστή ομογενοποίηση. Ισομοιράζουμε στις έτοιμες θήκες και ισιώνουμε με κουτάλι την επιφάνεια.</p>
<p> </p>
<p>Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.</p>
<p>Ελέγχουμε αν ψήθηκαν, μπήγοντας οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Όταν αγγίζουμε με το δάχτυλο πρέπει να επανέρχεται το μείγμα που έχει ψηθεί. Αυτό είναι δείγμα οτι ψήθηκε σωστά.</p>
<p>Τα αφήνουμε για 10 λεπτά στις φόρμες κι έπειτα τα βγάζουμε σε σχάρα, για να κρυώσουν τελείως.</p>
<p> </p>
<p><strong>CREAM CHEESE FROSTING</strong></p>
<p>Σε περίπτωση που θέλετε παχιά στρωση frosting,  διπλασιάστε την ποσότητα των υλικών.</p>
<p> </p>
<p>Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο και με μίξερ χειρός χτυπάμε για να αφρατέψει. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τη βανίλια και χτυπάμε για λίγο, για να ομογενοποιηθούν καλά. Σταδιακά προσθέτουμε την κοσκινισμένη άχνη, χτυπώντας στην χαμηλή ταχύτητα. Ελέγχουμε την πυκνότητα, προσθέτοντας ή κρατώντας λίγη άχνη.</p>
<p> </p>
<p>Τέλος, χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 1-2 λεπτά, για να σιγουρευτούμε ότι εχουμε λεία και βελούδινη υφή.</p>
<p>Βάζουμε σε κορνέ και γαρνίρουμε τα cup cakes.</p>
<p> </p>
<p><strong>Ζαχαρωμένα τριαντάφυλλα</strong></p>
<p>Διαλέγουμε τα πιο τρυφερά πέταλα από βρώσιμα τριαντάφυλλα και τα απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί μέσα σε μία λαμαρίνα.</p>
<p>Με πινέλο τα αλείφουμε ολόγυρα με ασπράδι αυγού, τα πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη μέχρι να καλυφθούν τελείως.</p>
<p>Τα αφήνουμε για μια ολόκληρη νύχτα σε ξηρό μέρος, για να στεγνώσουν. Μπορούμε να διατηρήσουμε τα ζαχαρωμένα τριαντάφυλλα σε αεροστεγές κουτί καλά σφραγισμένο.</p>
<div> </div>
<div><a href="http://www.argiro.gr">ttp://www.argiro.gr</a></div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα