Τσάι Μασάλα

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>2 κούπες νερό</li>
<li>2 κούπες γάλα πλήρες</li>
<li>6-8 κάψουλες καρδάμωμου (κακουλέ)</li>
<li>1 ξυλάκι κανέλας</li>
<li>3 καρφάκια γαρίφαλου</li>
<li>5 – 6 κόκκοι από μαύρο πιπέρι</li>
<li>1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο, ή 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη</li>
<li>4 κουτ. γλυκού μαύρο τσάι (δυνατό)</li>
<li>2 κουτ. σούπας ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό της αρεσκείας μας</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4-6</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 15΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Κοπανίζουμε στο γουδί την κανέλα, το γαρίφαλο, το πιπέρι και το καρδάμωμο. Δεν χρειάζεται να γίνουν σκόνη, απλώς να σπάσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους.</p>
<p> </p>
<p>Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό και το τζίντζερ και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Οταν το νερό πάρει βράση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα του τσαγιού. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το τσάι να εκχυλιστεί για 3 – 5 λεπτά, ανάλογα με το πόσο «δυνατό» θέλουμε να είναι το ρόφημα.</p>
<p> </p>
<p>Επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη (ή το γλυκαντικό της αρεσκείας μας), ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να «δέσει» για 3 – 4 λεπτά. Σουρώνουμε σε ένα τσαγερό και σερβίρουμε το Masala* chai ζεστό σε κούπες ή σε φλιτζάνια του τσαγιού.</p>
<p> </p>
<p><em>* Τα masala είναι μια κατηγορία μειγμάτων μπαχαρικών που χρησιμοποιούνται στην ινδική κουζίνα.</em></p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet">Συμβουλές</span></p>
<ul>
<li>Αν δεν έχουμε γουδί ή μύλο μπαχαρικών, βάζουμε τα μπαχαρικά σε αλουμινόχαρτο, το διπλώνουμε και το κοπανάμε με το μπρίκι ή τον πλάστη ή τον μπάτη για τα κρέατα.</li>
<li>Αυθεντική συνταγή για Μasala Chai δεν υπάρχει καθώς το μείγμα μπαχαρικών διαφοροποιείται από σπίτι σε σπίτι. Δοκιμάστε να αυξομειώσετε τα μπαχαρικά ανάλογα με το δικό σας γούστο.</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα