Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στις 14 Νοεμβρίου επιστρέφουν οι εκπρόσωποι των θεσμών
Στις 14 Νοεμβρίου επιστρέφουν οι εκπρόσωποι των θεσμών  thumbnail

Στις 14 Νοεμβρίου επιστρέφουν οι εκπρόσωποι των θεσμών

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών και, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι επικεφαλής των κλιμακίων αναχωρούν από την Αθήνα και θα επιστρέψουν στις 14 Νοεμβρίου.


Σύμφωνα με ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο, χθες συζητήθηκαν χρηματοοικονομικά ζητήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τα δημοσιονομικά μεγέθη.


Ειδικά για τα δημοσιονομικά συζητήθηκε το πώς θα κλείσει ο προϋπολογισμός του 2016 με την υπέρβαση των στόχων στα έσοδα και ο προϋπολογισμός του 2017. Ο ίδιος παράγοντας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το πρωτογενές πλεόνασμα φέτος θα είναι πάνω από τον στόχο 0,5% του ΑΕΠ.


Ο κυβερνητικός αξιωματούχος σημείωσε ότι στα εργασιακά, στα δημοσιονομικά και στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα υπάρχει ουσιαστική πρόοδος και σε όλους τους άλλους τομείς πολύ μεγάλη.


Σύμφωνα με τον κυβερνητικό παράγοντα, δεν γίνεται καμμία παράλληλη διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ, όπως είχε αναφέρει ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις. Ο Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε ότι η συζήτηση διεξάγεται με το σύνολο των εκπροσώπων των θεσμών και το ΔΝΤ δεν έχει θέσει τους δικούς του όρους για το κείμενο MEFP που θα υπογράψει με την Ελλάδα στην περίπτωση που επιστρέψει στο πρόγραμμα.


Πρόσθεσε τέλος, ότι συνήθως η συμφωνία με το ΔΝΤ αφορά λιγότερα θέματα από αυτά που συζητούνται με το σύνολο των θεσμών κι αυτή εστιάζεται σε έναν σκληρό πυρήνα θεμάτων.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X