Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Οι Σοσιαλιστές καταψήφισαν τον Ραχόι στην πρώτη ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο
Οι Σοσιαλιστές καταψήφισαν τον Ραχόι στην πρώτη ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο thumbnail

Οι Σοσιαλιστές καταψήφισαν τον Ραχόι στην πρώτη ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα έστειλε χθες ένα "προειδοποιητικό" μήνυμα στον Μαριάνο Ραχόι ότι δεν σκοπεύει να του εγγυηθεί τη σταθερότητα της μελλοντικής κυβέρνησής του, αφού του επιτρέψει να την σχηματίσει προκειμένου να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο που συνεχίζεται στην Ισπανία εδώ και δέκα μήνες.


Ο Ραχόι έχασε την πρώτη ψήφο εμπιστοσύνης στο Κοινοβούλιο, όμως αναμένεται να κερδίσει την επόμενη, που θα διεξαχθεί το Σάββατο, ώστε να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας.


Στη χθεσινή ψηφοφορία έλαβε 170 ψήφους, έξι λιγότερες απ' όσες χρειαζόταν. Οι Σοσιαλιστές (PSOE), το δεύτερο σε δύναμη κόμμα, τον καταψήφισαν. Έχουν ωστόσο συμφωνήσει ότι θα απέχουν από την ψηφοφορία του Σαββάτου, οπότε ο Ραχόι δεν θα χρειάζεται την απόλυτη πλειοψηφία, αρκεί να τον υπερψηφίσουν περισσότεροι βουλευτές απ' όσους θα τον καταψηφίσουν.


Η αποχή των Σοσιαλιστών "δεν σημαίνει στήριξη" στο Λαϊκό Κόμμα ή την πολιτική του, τόνισε ο επικεφαλής του PSOE στο Κοινοβούλιο Αντόνιο Ερνάντο. Η συντηρητική κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίζει την πλειοψηφία "βδομάδα με τη βδομάδα, από τη μία ψηφοφορία στην άλλη", προειδοποίησε.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X