Τα καθαρά δόντια μπορεί να κρατήσουν καθαρούς και τους πνεύμονες  thumbnail

Τα καθαρά δόντια μπορεί να κρατήσουν καθαρούς και τους πνεύμονες

Συχνές εξετάσεις στα δόντια δεν κρατούν μόνο το χαμόγελό σας λαμπερό, ενδέχεται να διατηρήσουν και τους πνεύμονές σας υγιείς.


Kαινούρια έρευνα προτείνει ότι ο συχνός καθαρισμός των δοντιών συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου πνευμονίας ελαχιστοποιώντας τα επίπεδα των βακτηρίων που προκαλούν μόλυνση στους πνεύμονες.


Κάθε χρόνο περίπου ένα εκατομμύριο Αμερικανών εκδηλώνουν πνευμονία και 50.000 πεθαίνουν από την ασθένεια. Ο καθένας θα μπορούσε να προσβληθεί από πνευμονία αλλά είναι πιο συνηθισμένο φαινόμενο στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και όσους υποφέρουν από πνευμονοπάθεια και παθήσεις όπως το AIDS.


Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές ανέτρεξαν στο ιστορικό περισσότερων από 26.000 ανθρώπων. Όσοι δεν είχαν ποτέ επισκεφτεί οδοντίατρο εμφάνιζαν κατά 86% αυξημένες πιθανότητες να αναπτύξουν βακτηριακή πνευμονία σε σύγκριση με εκείνους που έκαναν τσεκάπ στα δόντια τους δύο φορές τον χρόνο.


Τα αποτελέσματα είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστούν στην λεγόμενη IDWEEK, την ετήσια συνάντηση του Αμερικάνικου Συλλόγου Λοιμωδών Νόσων (Infectious Diseases Society of America), τον Σύλλογο Ιατροφαρμακευτικής Επιδημιολογίας για την Αμερική (Society for Healthcare Epidemiology of America), της Ιατρικής Ένωσης για τον HIV (HIV Medicine Association) και την Ένωση Παιδιατρικών Λοιμωδών Νόσων (Pediatric Infectious Diseases Society).


Σημειώνεται ότι τα δεδομένα που συζητούνται στις συναντήσεις γενικά θεωρούνται προκαταρκτικά μέχρι να δημοσιευτούν σε περιοδικό όπου αξιολογούνται από συναδέλφους.  

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X