Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Κ. Ρέγκλινγκ: Υπάρχει ήδη ένας οδικός χάρτης για το χρέος
Κ. Ρέγκλινγκ: Υπάρχει ήδη ένας οδικός χάρτης για το χρέος thumbnail

Κ. Ρέγκλινγκ: Υπάρχει ήδη ένας οδικός χάρτης για το χρέος

"ΤΟ EUROGROUP ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"                        


Υπάρχει ήδη ένας οδικός χάρτης για το χρέος και αυτός βρίσκεται στο ανακοινωθέν του Eurogroup του Μαΐου, υποστήριξε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.


Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπενθύμισε ότι προβλέπονται βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα, η εφαρμογή των οποίων συνδέεται άρρηκτα με την υλοποίηση του τρέχοντος προγράμματος.


«Το Eurogroup προετοιμάζεται να στηρίξει περαιτέρω την Ελλάδα και υπάρχουν ισχυρές δεσμεύσεις» συνέχισε ο κ. Ρέγκλινγκ, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να παράσχει μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους από αυτή που πραγματικά χρειάζεται η χώρα.


«Υπάρχει πράγματι, ένας οδικός χάρτης για την Ελλάδα, παρότι δεν έχουμε αποσαφηνίσει όλες τις λεπτομέρειες» έσπευσε να επισημάνει.


Ερωτηθείς για τη β’ αξιολόγηση, ευχήθηκε τα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, αναγνωρίζοντας βέβαια, ότι υπάρχουν «ορισμένες δυσκολίες, οι οποίες πρέπει να διευθετηθούν».


Μεταξύ άλλων, ο κ. Ρέγκλινγκ έκανε ειδική αναφορά στη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο χρηματοδοτικό σκέλος του τρίτου προγράμματος, καθιστώντας αναγκαία την άμεση εμπλοκή του.


Σχετικά με την ευρύτερη εικόνα της οικονομίας, σημειώσει ότι η κατάσταση βελτιώνεται, καθώς η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και το ΑΕΠ επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. 


ΠΗΓΗ: http://www.kontranews.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X