Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Χαρίτσης: 10 δισ. ευρώ εντός του 2016 από την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων
Χαρίτσης: 10 δισ. ευρώ εντός του 2016 από την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων thumbnail

Χαρίτσης: 10 δισ. ευρώ εντός του 2016 από την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων «που θα αφήνουν αξιόλογο αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα», παρουσιάζει με συνέντευξή του στο «Έθνος», ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης, σημειώνοντας ότι στην κατεύθυνση αυτήν «ισχυρή ένεση ρευστότητας θα προσδώσουν τα 11 δισ. ευρώ που θα "πέσουν" φέτος στην πραγματική οικονομία».


Ο αρμόδιος για το ΕΣΠΑ υφυπουργός συμπληρώνει ότι τα 10 δισ. προέρχονται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το ΕΣΠΑ, και το 1 δισ. από τη δημιουργία τριών νέων χρηματοδοτικών εργαλείων «για τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα που θα ενεργοποιηθούν εντός του 2016». Αυτά αφορούν στην Πλατφόρμα του Ταμείου Συμμετοχών, στο νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας και στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄οίκον». Ο υφυπουργός σημειώνει ότι το ποσόν του 1 δισ. από δημόσιους πόρους θα πολλαπλασιαστεί με τη μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων, ενώ στο πρώτο τρίμηνο του 2017 θα ακολουθήσουν δύο ακόμη σημαντικά εργαλεία: Το νέο Ταμείο Υποδομών και το Ταμείο Μικροπιστώσεων.


 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X