Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Live η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το ΕΣΡ
Live η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το ΕΣΡ  thumbnail

Live η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το ΕΣΡ

Τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης θα επιχειρήσει εκ νέου τη Δευτέρα στις 17:00 η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, μετά την πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβει τη θέση του Προέδρου του ΕΣΡ ο Βύρων Πολύδωρας.


«Το βράδυ θα ξέρουμε τι θα γίνει» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.


Στη Διάσκεψη θα φανεί αν υπάρχει συναίνεση στο θέμα της συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.


Το πρωί, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, επίκειται η κατάθεση στη Βουλή της διάταξης που καταργεί το άρθρο 2Α του νόμου 4339/15, το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση. Με τη διάταξη αυτή, όπως διευκρινίζεται, όλες οι αρμοδιότητες καθώς και αυτή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών του θα επανέλθουν στο ΕΣΡ.


«Η αρμοδιότητα για όποιο νέο διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες είναι πλέον στο ΕΣΡ, όπως προέβλεπε από την αρχή ο Ν. 4339/15. Η δικαιολογία των αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει για τη ΝΔ. Ουδείς αντιλαμβάνεται ποιες προϋποθέσεις, ή μήπως δικαιολογίες, θέτει για ακόμα μία φορά. Η ΝΔ έχει την υποχρέωση να αποδείξει ότι έχει τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης και να συμβάλει στη συγκρότηση ΕΣΡ» παρατήρησε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.


«Δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο το να αρνηθεί η Νέα Δημοκρατία την ψυχή του Καραμανλή που είναι ο Βύρων Πολύδωρας, που ξεκίνησε από το 1974, από το ιδρυτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, γιατί έχουν επικρατήσει στη Νέα Δημοκρατία εκείνοι που ο Καραμανλής κατονόμαζε ως άκρα» επεσήμανε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Να αναβληθεί η Διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να βρεθεί κοινά αποδεκτή σύνθεση για το ΕΣΡ, έχει προτείνει η Ένωση Κεντρώων.
Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X