Τυνησία: Ένας νεκρός από τις συγκρούσεις

Ένας Τυνήσιος που συμμετείχε στις διαδηλώσεις των σαλαφιστών σήμερα, με αφορμή την απαγόρευση διεξαγωγής του συνεδρίου της οργάνωσης Ανσάρ αλ Σαρία, σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με την αστυνομία, όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΤΑΡ, ο άνδρας αυτός ήταν ο 27χρονος Μόεζ Νταχμάνι.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας των επεισοδίων που μίλησε στο πρακτορείο Ρόιτερς είπε ότι είδε πολλούς τραυματίες μετά τις συγκρούσεις με τους αστυνομικού στη συνοικία Ετανταμέν της Τύνιδας. Το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για 14 τραυματίες, εκ των οποίων οι 11 ήταν αστυνομικοί.

Οι σαλαφιστές απέκλεισαν πολλούς δρόμους στην πρωτεύουσα, ορθώνοντας οδοφράγματα και καίγοντας λάστιχα, ενώ εκτόξευσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες στην προσπάθειά τους να τους διαλύσουν.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Παρόμοια επεισόδια σημειώθηκαν και στο Καϊρουάν της κεντρικής Τυνησίας, την πόλη όπου επρόκειτο να διεξαχθεί το συνέδριο της Ανσάρ αλ Σαρία, το οποίο απαγορεύτηκε από τις αρχές για λόγους ασφαλείας.

Η μετριοπαθής ισλαμιστική κυβέρνηση έχει πάρει αποστάσεις από την οργάνωση η οποία απορρίπτει τη δυτική δημοκρατία και επιδιώκει την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου στην Τυνησία. Η οργάνωση αυτή θεωρείται υπεύθυνη για επιθέσεις που έχουν σημειωθεί εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ, σε ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι και σε μια έκθεση έργων τέχνης. Ο πρωθυπουργός Άλι Λαραγέντ φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με το ΤΑΡ, ότι και στο μέλλον θα απαγορεύονται τα συνέδρια της Ανσάρ αλ Σαρία γιατί η οργάνωση έχει δεσμούς με τρομοκράτες και θα πρέπει να θεωρηθεί παράνομη. Ο ηγέτης της, Αμπου Ιγιάντ, καταζητείται από τις αρχές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα