Θεσσαλονίκη: Μαζική συμμετοχή στην 6η πανελλαδική ποδηλατοπορεία

Με μαζική συμμετοχή και κεφάτη διάθεση πραγματοποιήθηκε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ταυτόχρονα με 44 ακόμη ελληνικές πόλεις, η 6η πανελλαδική ποδηλατοπορεία, με αιτήματα τις βιώσιμες μετακινήσεις, την προώθηση των δημόσιων συγκοινωνιών, την προτεραιότητα στον πεζό και τον ποδηλάτη και την οδική ασφάλεια για τους ποδηλάτες.

Πολίτες όλων των ηλικιών, χτυπώντας τα κουδούνια και τις κόρνες των ποδηλάτων τους, διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με σύνθημα “Ανοίγουμε δρόμο στη ζωή”, έχοντας ξεκινήσει από το άγαλμα του Βενιζέλου στις 12 το μεσημέρι.

Στο μεταξύ, αρκετές ώρες νωρίτερα από το αρχικά προγραμματισμένο ραντεβού για τις 6 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε τελικά, με τη συμμετοχή δεκάδων ποδηλατών, η ποδηλατοπορεία μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος με σύνθημα “Τρέχω για τη ζωή και τη μνήμη”. Κατά τη διαδρομή τους, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει στις 6, αλλά άρχισε λίγο μετά το μεσημέρι, οι ποδηλάτες πραγματοποίησαν στάση στο μνημείο της γενοκτονίας των Αρμενίων, όπου άφησαν λουλούδια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα