Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σε τηλεφώνημα από τη Βουλή αναφέρθηκε η γραμματέας της Γαλακτοκομικής στη δίκη Γιακουμάκη
Σε τηλεφώνημα από τη Βουλή αναφέρθηκε η γραμματέας της Γαλακτοκομικής στη δίκη Γιακουμάκη  thumbnail

Σε τηλεφώνημα από τη Βουλή αναφέρθηκε η γραμματέας της Γαλακτοκομικής στη δίκη Γιακουμάκη

Με την εξέταση του πρώην προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ συνεχίστηκε σήμερα στις 9 το πρωί η ακροαματική διαδικασία για τη δίκη που αφορά την παράβαση καθήκοντος και άπτεται της υπόθεσης Γιακουμάκη.


Κατά την εξέτασή του ως μάρτυρας ο Σέρκο Χαρουτουνιάν παρέθεσε τα γεγονότα όπως ο ίδιος τα αντιμετώπισε.


Όπως ανέφερε, τρεις μέρες μετά την εξαφάνιση του φοιτητή πήγε στην Γαλακτοκομική Σχολή, μίλησε με τον Διευθυντή προκειμένου να αναζητηθούν πληροφορίες σχετικά με τον άτυχο 20χρονο, ενώ την επομένη έστειλε στη Σχολή και τον δικηγόρο της ΕΛΓΟ κ. Αθανασόπουλο.


Στις 16 Φεβρουαρίου το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε διενέργεια διοικητικής εξέτασης με τα ερωτήματα αν υπήρχαν φαινόμενα ενδοσχολικής βίας, αν το γνώριζαν ο Διευθυντής και οι καθηγητές και τι μέτρα πήραν.


Στις 6 Μαρτίου του '15 εκδόθηκε το πόρισμα το οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο προώθησε στον Εισαγγελέα και στον αρμόδιο υπουργό Γεωργίας, ενώ ακολούθησε η απομάκρυνση του Διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και ζητήθηκε από το συμβούλιο των καθηγητών να συνεδριάσει και να επιβληθούν κυρώσεις στους μαθητές εάν και εφόσον αποδεικνυόταν ότι υπήρχαν φαινόμενα ενδοσχολικής βίας.


Ωστόσο ο κ. Χαρουτουνιάν αναφορικά με το πρόσωπο του πρώην διοικητή είπε ότι ήταν ένα ικανό στέλεχος, ότι ποτέ δεν υπήρχε ένδειξη στο ΔΣ του ΕΛΓΟ ότι κάτι δεν πάει καλά και στο βιβλίο συμβάντων της σχολής υπήρχαν τιμωρίες. «Θεωρώ ότι υποτίμησε την κατάσταση. Για μένα ήταν ο καλύτερος που είχαμε», εκτίμησε.


Απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης Αλέξη Κούγια προς τον μάρτυρα διευκρινίστηκε ότι κακώς η διοικητική εξέταση μεταδόθηκε στον Τύπο ως ένορκη και ότι ο Ανδρέας Αθανασόπουλος αρχικά εστάλη ως δικηγόρος υπεράσπισης της διοίκησης της Σχολής. Μάλιστα ο κ. Κούγιας ζήτησε από το δικαστήριο να κληθούν ως μάρτυρες τα τρία μέλη της επιτροπής που ορίστηκαν από το ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και συνέταξαν το πόρισμα.


Στη συνέχεια, προσήλθε ενώπιον του δικαστηρίου η γραμματέας της Γαλακτοκομικής Σχολής Βικτωρία Παντίου.


Σε ερωτήσεις του Προέδρου του δικαστηρίου, υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του πειθαρχικού συμβουλίου απάντησε σε τηλεφώνημα που δέχθηκε, όπως υποστήριξε, από τη γραμματεία της Βουλής, που ζητούσαν τον τότε διευθυντή, ο οποίος μίλησε από το τηλέφωνο του γραφείου του. Πριν το τηλεφώνημα ο τότε Διευθυντής είχε εισηγηθεί στο πειθαρχικό πενθήμερη αποβολή από την εστία για τους τρεις σπουδαστές, ενώ είχε διατυπωθεί και η πρόταση άλλου καθηγητή ο οποίος επεσήμανε ότι οι δυο από τους τρεις ήταν ανήλικοι. Ο Διευθυντής επικοινώνησε με την οικογένεια του ενός για να έρθουν να τον παραλάβουν, όμως εκείνοι δήλωσαν αδυναμία να μεταβούν στα Ιωάννινα.


Η κ. Παντίου έκρινε, όπως είπε στο δικαστήριο, πως μετά το τηλεφώνημα από τη Βουλή ο Διευθυντής επέστρεψε ενοχλημένος και υποστήριξε ότι η μεταβολή της ποινής σε τρεις μέρες αποβολή από τα μαθήματα έγινε λόγω του γεγονότος ότι οι δυο από τους τρεις σπουδαστές ήταν ανήλικοι και οι γονείς τους δεν μπορούσαν να τους παραλάβουν. Επίσης, σημείωσε ότι κατά τη συνεδρίαση του πειθαρχικού παρόντες ήταν και οι τρεις σπουδαστές οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι είχαν κάνει ζημιά και ζήτησαν συγγνώμη. Συμπλήρωσε ότι, όπως πληροφορήθηκε, το τηλεφώνημα από τη Βουλή έγινε γιατί ο πρώην βουλευτής και υπουργός κ. Μαρκογιαννάκης ήθελε να μιλήσει με τον Διευθυντή για ευνοϊκότερη μεταχείριση του ενήλικα σπουδαστή.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X