Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα ντομάτας

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 6 παιδιά<br /><strong>Προετοιμασία </strong>15 λεπτά<br /><strong>Αναμονή </strong>30 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>50 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Yλικά</strong>
<p>-800 γρ. κιμά κοτόπουλου<br />-2 φέτες ψωμί<br />-2 αβγά<br />-2 κουτ. σούπας αλεύρι<br />-½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο<br />-1 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου φρέσκα<br />-1 κρεμμύδι τριμμένο<br />-λίγο κύμινο<br />-λίγο αλάτι<br />-αλεύρι και λάδι για το τηγάνι<br /><strong>Για τη σάλτσα</strong><br />-6 ντομάτες ώριμες<br />-2 πιπεριές<br />-2 σκελίδες σκόρδο<br />-λίγο ελαιόλαδο<br />-1 πρέζα ζάχαρη<br />-αλάτι</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό, το στύβουμε καλά και το βάζουμε σε λεκανίτσα μαζί με τον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον δυόσμο (όλα πολύ ψιλοκομμένα), τα αβγά, το κύμινο και το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 30 λεπτά ώστε να ενωθούν οι γεύσεις μεταξύ τους. Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 10-12 λεπτά. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να φύγει το περιττό λάδι. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μαζί σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Τρίβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ανάλογο αλάτι, και βράζουμε τη σάλτσα για 30 λεπτά ώστε να δέσει. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για άλλα 5-6 λεπτά. Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι και λίγο τριμμένο τυρί.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα