Ένας νεκρός και 24 τραυματίες από πτώση αερόστατου

Ένας τουρίστας σκοτώθηκε και 24 τραυματίσθηκαν σήμερα στην Καππαδοκία της κεντρικής Τουρκίας από την πτώση του αερόστατου που τους μετέφερε, δήλωσε τοπικός εκπρόσωπος του ενημερωτικού τηλεοπτικού δικτύου NTV, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. “Δυστυχώς ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 24 τραυματίσθηκαν ελαφρά”, δήλωσε στο NTV ο Χασάν Ινβέρ, δήμαρχος της Νεβσεχίρ, του μεγαλύτερου δήμου της Καππαδοκίας, μια περιοχή στην οποία οι τουρίστες πραγματοποιούν συχνά περιηγήσεις με αερόστατα.

Το αερόστατο είχε απογειωθεί γύρω στις 06:00 τοπική ώρα από το Γκιόρεμε της κεντρικής Καππαδοκίας. Στη συνέχεια έπεσε πάνω σε ένα άλλο αερόστατο, σε ύψος περίπου 300 μέτρων, κοντά στο χωριό Ορταχισάρ. Ο τουρισμός αυτού του τύπου έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία, ιδιαίτερα στην Καππαδοκία. Στα τέλη του 2012 υπήρχαν 20 εταιρείες αυτού του είδους με συνολικά 140 αερόστατα και περίπου 1.400 εργαζομένους. Δέκα χρόνια νωρίτερα, οι εταιρείες ήσαν έξι και τα αερόστατα 31, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το δυστύχημα στην Καππαδοκία σημειώνεται δυο μήνες έπειτα από ανάλογο συμβάν στο Λούξορ της Αιγύπτου στις 26 Φεβρουαρίου, όταν από την έκρηξη αερόστατου σκοτώθηκαν 19 τουρίστες.

Σχετικά άρθρα