Κυδώνι γλυκό του κουταλιού

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>500 γραμμ. καθαρισμένα κυδώνια</span></li>
<li><span>1 ποτήρι νερό</span></li>
<li><span>500 γραμμ. ζάχαρη</span></li>
<li><span>1 φλ. αμυγδαλόψιχα</span></li>
<li><span>1 κλωνάρι αρμπαρόριζα</span></li>
<li><span>χυμός από 1/2 λεμόνι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p>1. Καθαρίζουμε τα κυδώνια. Αφαιρούμε την καρδιά και τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια.</p>
<p>2. Βάζουμε τα κυδώνια σε κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10΄.</p>
<p>3. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό.</p>
<p>4. Τότε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό του λεμονιού, τ’ αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα. Τα αφήνουμε όλα μαζί να πάρουν μία βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.argiro.gr/recipe/kudoni-gluko-tou-koutaliou/">http://www.argiro.gr/recipe/kudoni-gluko-tou-koutaliou/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα