34ος Μαραθώνιος: Εμβολιαζόμαστε κατά της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας-Κάνουμε την Πρόληψη Πράξη Ζωής!  thumbnail
Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγική μας, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό του οράματος μας...

34ος Μαραθώνιος: Εμβολιαζόμαστε κατά της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας-Κάνουμε την Πρόληψη Πράξη Ζωής!

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον ο 34ος Μαραθώνιος. Το πρωινό της Κυριακής της 13ης Νοεμβρίου, μικροί και μεγάλοι δίνουν «ραντεβού» στην κορυφαία διοργάνωση που προσελκύει ολοένα και περισσότερο κόσμο. Οι επίδοξοι δρομείς προσμένουν με λαχτάρα τη στιγμή της εκκίνησης για να αναλάβουν δράση, στις διαδρομές των 5 και των 10 χιλιομέτρων και για τους λάτρεις των μεγαλύτερων αποστάσεων στην κλασική των 42 χιλιομέτρων 195 μέτρων.


Το κεντρικό μήνυμα της ενημερωτικής εκστρατείας «Εμβολιαζόμαστε κατά της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας – Κάνουμε την Πρόληψη Πράξη Ζωής!» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 34ου μαραθωνίου από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ και τη στήριξη της Pfizer έχει βρεί μέχρι στιγμής, μεγάλη ανταπόκριση.


Το αποδεικνύουν οι συμμετοχές και πάνω απ’ όλα η καλή διάθεση και η θέληση του κόσμου να συμμετάσχει και να βιώσει από κοντά την κάθε στιγμή της μεγάλης αυτής γιορτής του κλασικού αθλητισμού. Και όπως λέει στο boro.gr η κ. Βάσω Καραμάνου, Vaccines BU Head της Pfizer Hellas «… ο  Αυθεντικός Μαραθώνιος, είναι  ένας αγώνας που συνδέεται άμεσα με τις έννοιες της υγείας και της άθλησης, αλλά ταυτόχρονα και της θέλησης, της προσπάθειας και της κατάκτησης του στόχου….»


 


Για τέταρτη χρονιά φέτος στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία συμμετέχετε  στον 34ο αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας. Ποιό είναι το μήνυμα που θέλετε να μεταδώσετε στο πλαίσιο αυτής της φιλόδοξης προσπάθειας;


- Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής  καθώς έχουμε πλέον εδραιώσει  μια  εξαιρετική συνεργασία  με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ). Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2013 στα πλαίσια της ενημερωτικής εκστρατείας  «Μεγαλώνουμε με Υγεία», με στόχο την ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας για την υιοθέτηση υγιών συμπεριφορών για βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής . Επιπλέον ο Αυθεντικός Μαραθώνιος,  είναι  ένας αγώνας που συνδέεται άμεσα με τις έννοιες της υγείας και της άθλησης, αλλά ταυτόχρονα και της θέλησης, της προσπάθειας και της κατάκτησης του στόχου. Φέτος το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας είναι  «Εμβολιαζόμαστε κατά της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας – Κάνουμε την Πρόληψη Πράξη Ζωής!»- Πώς μπορούμε να κάνουμε πράξη το μήνυμα "Μεγαλώνουμε με υγεία";


Καθώς μεγαλώνουμε, το ανοσοποιητικό μας σύστημα εξασθενεί. Επιπλέον συνήθειες, όπως το κάπνισμα και η καθιστική ζωή, επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τον οργανισμό μας.


«Μεγαλώνουμε με Υγεία» σημαίνει ότι υιοθετούμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας υγιεινές συνήθειες, όπως η ισορροπημένη διατροφή, η τακτική άσκηση, οι κατάλληλες διαγνωστικές εξετάσεις και ο εμβολιασμός για την πρόληψη νοσημάτων, με στόχο τη διασφάλιση της  ποιότητας στη ζωή μας.


Για εμάς στη Pfizer η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση με στόχο  τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγική μας, καθώς  αποτελεί βασικό συστατικό του οράματος μας «Μαζί για έναν υγιέστερο κόσμο».


 


INFO


-Η πνευµονία είναι µια σοβαρή και δυνητικά θανατηφόρος ασθένεια µε µακροχρόνιες συνέπειες, οι οποίες µπορούν να επηρεάσουν τον οποιονδήποτε – ακόµα και αυτούς που γυµνάζονται, τρώνε υγιεινά και γενικά φροντίζουν τον εαυτό τους. Άτοµα ηλικίας 65 ετών και άνω, συστηµατικοί καπνιστές, άτοµα που καταναλώνουν µεγάλες ποσότητες αλκοόλ, ασθενείς µε ανοσοκαταστολή λόγω νοσήµατος ή θεραπείας καθώς και άτοµα µε κάποια χρόνια πάθηση που αυξάνει τον κίνδυνο για πνευµονιοκοκκικές λοιµώξεις, π.χ. ΧΑΠ, άσθµα, διαβήτη, χρόνια καρδιαγγειακά νοσήµατα , ή συστηµατικοί καπνιστές διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο προσβολής από πνευµονία.


-Στην Ελλάδα, σε γενικές γραµµές, παρατηρείται χαµηλή επίγνωση της πνευµονίας…  Μόνο το43% πιστεύει ότι αληθεύει πως κάποιες µορφές πνευµονίας µπορεί να είναι µεταδοτικές  ενώ το 22% δεν την αναγνωρίζει ορθά ως λοίμωξη των πνευμόνων.


-Οι περισσότεροι (90%) πιστεύουν ότι η πνευµονία είναι µια σοβαρή ασθένεια, ωστόσο 7 στους 10 ενήλικες µεγαλύτερης ηλικίας δεν ανησυχούν για τον κίνδυνο να προσβληθούν από πνευµονία…. παρά το γεγονός ότι το 53% εκφράζει ανησυχία για φίλους µεγαλύτερης ηλικίας και µέλη της οικογένειας 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X