Σαγανάκι με χταπόδι κονσέρβας και φέτα

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 4 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>30 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>15 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-1 κονσέρβα χταπόδι<br />-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο<br />-1 καρότο ψιλοκομμένο<br />-2 σκελίδες σκόρδο<br />-1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο<br />-½ κουτ. γλυκού δεντρολίβανο<br />-1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο<br />-1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ<br />-½ κουτ. γλυκού ζάχαρη<br />-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-½ φλιτζάνι νερό<br />-100 γρ. φέτα<br />-αλάτι, πιπέρι</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Σουρώνουμε το χταπόδι και κρατάμε τα υγρά του. Σοτάρουμε σε τηγάνι με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το δεντρολίβανο για 4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το νερό και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου. Σουρώνουμε, προσθέτουμε το ζουμί από το χταπόδι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μείνει στο τηγάνι περίπου μισό φλιτζάνι σάλτσα. Mοιράζουμε το χταπόδι σε 4 σαγανάκια, αλατοπιπερώνουμε καλά, προσθέτουμε λίγη από τη φέτα τριμμένη και 1/4 από τη σάλτσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα