#μένουμεασφαλείς. Πώς να φτιάξω μάσκα μόνη μου στο σπίτι; Βήμα προς βήμα η διαδικασία!

Από τη Δευτέρα (4/5) ξεκίνησε μια καινούρια φάση, μετά την καραντίνα που ορίστηκε στην Ελλάδα λόγω του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον υποπτέραρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου, μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό και διευθυντή Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας, «δεν έφτασε ακόμα ο χρόνος που η ζωή μας θα επανέλθει στο πριν».

Επιστρέφουμε σταδιακά σε μερική κανονικότητα και δεν ξεχνάνε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν εξαιρετικά μεταδοτικό ιό. Και σχετικά με τη χρήση μάσκας, ορίζεται πως «παρότι δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της σε όλους τους κλειστούς χώρους, η Επιτροπή συστήνει να γίνεται χρήση της μάσκας σε κάθε περίπτωση που δεν είναι δυνατό να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις».

Μπορούμε να φοράμε και μάσκες με βαλβίδες εκπνοής;

Για αυτό θα πρέπει όλοι μας να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στη μάσκα. «Πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε φορείς του ιού και δεν θέλουμε να τον μεταδώσουμε», κάνοντας ξεκάθαρο ότι σε καμία περίπτωση δεν συστήνονται στους πολίτες, οι μάσκες με βαλβίδες εκπνοής (ffp2/ ffp3) που προορίζονται για γιατρούς.

Επίσης, η μάσκα μπορεί είτε να είναι αυτοσχέδια είτε να έχει αγοραστεί από το φαρμακείο, αλλά, όπως και να έχει, θα πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά για να είναι ένα συμπληρωματικό μέτρο αναφορικά με τον περιορισμό της διασποράς του ιού. «Αυτά είναι η απόσταση πάνω από 1,5 μέτρο, η υγιεινή των χεριών με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα και οι μάσκες για την κάλυψη μύτης και στόματος».

Πώς φτιάχνουμε μάσκα μόνοι μας;

Πέρα από την αγορά, λύση είναι και να φτιάξουμε τη μάσκα μόνοι μας, στο σπίτι. Και όπως δείχνει και η ηθοποιός Βίκυ Σταυροπούλου στο παρακάτω βίντεο είναι πολύ απλό.

Παίρνουμε μια φανέλα ή μπλούζα που δεν χρειαζόμαστε. Τη διπλώνουμε όπως φαίνεται στο βίντεο, περνάμε δύο λαστιχάκια στο πλάι και είναι έτοιμη! Δείτε το σχετικό υλικό για να σημειώσετε αναλυτικά τα βήματα:

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Η ψυχολογία της ανθρώπινης επαφής. Η καραντίνα κλόνισε ή… βοήθησε τη σχέση σου;

Πώς θα διαφυλάξουμε την υγεία μας μετά την καραντίνα; Αναλυτικός οδηγός προστασίας!

«Πότε πρέπει να φοράω τη μάσκα;» Οδηγίες για τη σωστή χρήση της!

Μπορείτε να δείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τον κορωνοϊό, πατώντας εδώ.

Σχετικά άρθρα