«Δεν αντέχω τον χωρισμό και τη σχέση του με άλλη. Πώς να το αποδεχτώ;»

Πάνε δυο χρόνια απο τότε που με παράτησε ο σύντροφός μου. Είχαμε αρραβωνιαστεί και μετά απο ένα μήνα με χώρισε λέγοντάς μου ότι δεν ταίριαζαν οι χαρακτήρες μας.

Από τότε δεν μπορώ να ηρεμήσω καθώς με έχουν κυριεύσει οι σκέψεις και τα συναισθήματά. Νιώθω απέραντη δυστυχία παρότι συνεχίζω να ζω και να κανω τις καθημερινές τυπικές δραστηριότητές μου. Πρόσφατα έμαθα ότι έχει κάνει σχέση εδώ και λίγους μήνες.

Κατάφερα να συνεχίσω μα δεν αντέχω άλλο

Ένιωσα να χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου… Γιατί να νιώθω έτσι; Μου μετέδωσε μια ασθένεια με την οποία παντρεύτηκα για πάντα και με παράτησε. Μού έκανε ψυχολογικό πόλεμο για να παρατήσω τη σχολή μου στην οποία συνυπήρχαμε. Το πάλεψα και κατάφερα να συνεχίσω μα δεν αντέχω άλλο.

Φέτος δήλωσα στους καθηγητές μου ότι δεν θα συνεχίσω λόγω ασθένειας καθώς έχω όγκο στο στήθος. Μού είπαν ότι συνέβη λόγω έντονου στρες. Νιώθω ότι δεν μπορώ να ελέγξω τις σκέψεις μου, ακόμα και στα όνειρά μου. Βλέπω στον ύπνο μου εκείνον και δεν το αντέχω άλλο. Γιατί να μην μπορώ να ηρεμήσω και να το αποδεχτώ;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος – ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός 

Νομίζω ότι έχετε εξιδανικεύσει πολύ τον πρώην αρραβωνιαστικό σας. Ίσως έχετε τους λόγους σας για αυτό. Σας έχει φερθεί αρκετά καλά όταν ήσαστε στα… μέλια ίσως; Ίσως σας έχει φερθεί καλύτερα από πολλούς ανθρώπους; Είναι σύνηθες όταν μας φέρεται κάποιος όπως δεν περιμέναμε ποτέ για πρώτη φορά, να τον έχουμε πολύ ψηλά, εκεί που δεν έχει φτάσει κανένας άλλος.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μας φερθεί με άσχημο τρόπο στο μέλλον. Ούτε ότι δεν έχει φερθεί ποτέ κανένας σε κανέναν άλλο έτσι. Ίσως η ασθένειά σας και ο φόβος που προκαλεί δικαιολογημένα σας αναγκάζουν να πηγαίνετε πίσω στις όμορφες στιγμές σας που περιλαμβάνουν εκείνον.

Όμως το ότι η σχέση σας τελείωσε ανεξήγητα, δεν σας επιτρέπει να νιώσετε παρηγοριά και ηρεμία. Μοιάζει να σας είναι σημαντικό να δώσετε μια εξήγηση για αυτή τη συμπεριφορά του χωρίς να χρειαστεί να περάσετε από την αποδόμησή του σαν χαρακτήρα.

Είναι μια ερωτική περιπέτεια που έμεινε ανολοκλήρωτη

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να απομυθοποιήσουν τη σχέση τους αφού έχει τελειώσει επειδή κάποιος μπορεί να πει «όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια». Όμως πρέπει να θυμάστε ότι ένας άνθρωπος που μπαίνει σε σχέση το κάνει με τον άλλο εξ ολοκλήρου. Δεν το κάνει μόνο για να περνάει όμορφα: Σεξ, βόλτες, συναντήσεις.

Το κάνει για να έχει ένα στήριγμα, για να στηρίζει κι αυτός ανάλογα. Ο πρώην φίλος σας δεν φαίνεται να ήθελε να σχετιστεί με εσάς εξ ολοκλήρου. Μπορείτε να τον σκέφτεστε εφόσον δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς. Αλλά βάλτε τον σε ένα εφηβικό, ανεύθυνο πλαίσιο.

Είναι μια ερωτική περιπέτεια που έμεινε ανολοκλήρωτη όπως όλες οι φαντασιώσεις που δημιουργούν και διαιωνίζουν οι άνθρωποι που σκέφτονται εφηβικά. Η πραγματικότητα η δική σας ίσως χρειάζεται έναν άνθρωπο πιο ενήλικα που δεν νιώθει αμήχανα στα δύσκολα. Είναι εκεί και φαίνεται. Δεν είναι μόνο μια όμορφη φαντασίωση.

xorismos

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Χωρισμός από μακροχρόνια σχέση: Μπορείς να τον φέρεις πίσω σε εσένα;

Χωρισμός: Με παράτησε το αγόρι που αγαπούσα, τι να κάνω;

Χωρισμός: Με παράτησε αλλά τον θέλω. Πώς θα τον βγάλω απ’ το μυαλό μου;

Σχετικά άρθρα