Ιταλία: Σχεδόν εννιά εκατομμύρια πολίτες είναι άνεργοι

Οι ιταλοί πολίτες που είναι άνεργοι ή έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν μόνον εποχική εργασία ή δεν διαθέτουν γενικότερα επαρκές εισόδημα φθάνουν σχεδόν τα 9 εκατομμύρια πολίτες, καταγγέλλει έρευνα του ιταλικού συνδικάτου Cgil και της οργάνωσης Ares.

Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012 οι άνεργοι και τα πρόσωπα με εργασία που δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές τους ανάγκες έφτασαν τα 8.750.000, καταγράφοντας άνοδο 10,3% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2011, όπως τεκμηριώνεται στη συγκεκριμένη έρευνα.

Σε σχέση με το 2007, το ποσοστό των ανέργων και των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες αυξήθηκε κατά 70%. Η ανεργία παρουσιάζει αύξηση σε όλη την Ιταλία, αλλά η ανοδική της τάση είναι ιδιαίτερα αισθητή στις νότιες περιφέρειες της χώρας, όπου αγγίζει το 18,3%.

Από τους ξένους πολίτες που διαμένουν μόνιμα στην Ιταλία, ένα 15,4% δεν έχει εργασία, ενώ όσον αφορά τους ανέργους μέχρι είκοσι τεσσάρων ετών στην Κάτω Ιταλία το ποσοστό των γυναικών αγγίζει το 56,1% και των ανδρών το 46%.

“Η κατάσταση αυτή δείχνει ξεκάθαρα ότι η πολιτική των εξαγγελιών πλέον δεν αρκεί. Χρειάζονται παρεμβάσεις για να λυθούν ένα προς ένα τα προβλήματα

Σχετικά άρθρα