«Το αγόρι μου φλερτάρει με μια γειτόνισσα! Να χωρίσω;»

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με το αγόρι μου. Όταν έκανα σχέση μαζί του πριν από πέντε χρόνια, ήμουν παντρεμένη για χρόνια με έναν άνθρωπο που με λάτρευε. Διέλυσα όμως, τον γάμο μου γιατί ερωτεύτηκα πολύ τον νυν σύντροφο μου με τον οποίο μένουμε μαζί.

Όμως μαζί του πέρασα παρά πολύ δύσκολα. Μου έλεγε πολλά ψέματα, αδιαφορούσε και φλέρταρε με άλλες. Τον αγαπούσα όμως και προσπαθούσα να τον κάνω να καταλάβει ότι κάνει λάθη και πρέπει να τα σταματήσει. Τελικά μετά από 5 χρόνια συγκατοίκησης εκείνος τα έχει όλα διορθώσει στον χαρακτήρα του έκτος από το να φλερτάρει μπροστά μου με άλλες.

Να χωρίσω ή να παραμείνω μαζί του;

«Καρφώνει» στα μάτια την όποια περνάει και δεν παίρνει τη ματιά του από εκείνη. Τσακωνόμαστε για αυτό συνέχεια και μάλιστα, φλέρταρε και με μια γειτόνισσα. Βασικά ακόμα φλερτάρει μαζί της. Πιστεύω, όπως μου λέει, ότι δεν έχει κοιμηθεί με κάποια από αυτές αλλά μέσα εγώ «βράζω».

Μου ζητάει συγγνώμη και λέει πως με αγαπάει. Τι να κάνω; Να χωρίσω; Να παραμείνω μαζί του; Αλλά και να παραμείνω μαζί του, πώς μπορώ να τον αποδεχθώ πλήρως;

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Φιλοπούλου 

Αγαπητή αναγνώστρια,

Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί σας ενοχλεί και σας στενοχωρεί η συμπεριφορά του συντρόφου σας. Επίσης, κατανοώ πως μπορεί να το λαμβάνεται σαν πλήγμα στην αυτοπεποίθηση σας. Σε γενικές γραμμές όμως περιγράφετε μία καλή σχέση με έναν άνθρωπο που έχει προσπαθήσει να αλλάξει για να είστε καλά μαζί.

Από ότι καταλαβαίνω, το «ξενοκοίταγμα» είναι το μοναδικό απ’ όσα σας ενοχλούσαν που δεν έχει καταφέρει να αλλάξει. Ορισμένοι άντρες είναι από τη φύση τους «κυνηγοί», είτε είναι σε σχέση είτε όχι. Αυτό το χαρακτηριστικό φαίνεται να είναι και πολύ ανθεκτικό στην αλλαγή, όπως φαίνεται και στην περίπτωση του συντρόφου σας.

Ίσως είναι κάτι που δεν μπορεί να ελέγξει…

Η συμπεριφορά του συντρόφου σας δείχνει πως η τάση του να κοιτάει άλλες γυναίκες δεν σχετίζεται με το κατά πόσο σας αγαπάει ή σας θέλει.  Αν είστε βέβαιη πως το ατόπημα του αυτό φτάνει μόνο μέχρι το να κοιτάει και να φλερτάρει με τα μάτια, και δεν έχει προχωρήσει σε απιστία, τότε ίσως να προσπαθούσατε να το αποδεχτείτε και να σκεφτείτε πως η σχέση σας είναι βασισμένη σε γερά θεμέλια αγάπης και αλληλοσεβασμού.

Υποθέτω πως είναι κάτι που δεν μπορεί να ελέγξει, αλλιώς θα το είχε σταματήσει, όπως άλλαξε τις υπόλοιπες συμπεριφορές του για χάρη της σχέσης σας. Φοβάμαι, πως αν πιέσετε την κατάσταση, τότε εκείνος απλά θα το κάνει πίσω από την πλάτη σας.

Έχετε όμως δικαίωμα να το ζητήσετε να μην το κάνει με τρόπο που να σας προσβάλει. Αν σας συνοδεύει, τότε είναι άκομψο να κοιτάζει άλλες γυναίκες με έντονο τρόπο. Εξηγείστε του μεν τους λόγους που σας ενοχλεί, αλλά δώστε του την ευκαιρία να σας εξηγήσει γιατί το κάνει. Μπορεί να σας δώσει κάποια εξήγηση που να σας απαλύνει τον θυμό και τη στενοχώρια.

epikoinia-sxesi-oria-an-me-flertaroun-prepei-na-to-po

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: dimitraefilopoulou

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Είμαι 63 και έχω νέα σχέση μα νιώθω ότι δεν αξίζω! Τι να κάνω;»

«Δεν έχω εμπιστοσύνη στους άνδρες… Φταίει η σχέση με τον πατέρα μου;»

Σχετικά άρθρα