Πώς μπορώ να φτιάξω αποξηραμένα φρούτα;

<p><strong>Επιχείρηση αποξηραμένα φρούτα:</strong></p>
<p>Τα ξερά φρούτα είναι αγαπητά από μικρούς και μεγάλους, καθώς μεταφέρονται εύκολα, είναι νόστιμα και μοιάζουν με καραμελίτσες!</p>
<p>Σήμερα, στο εμπόριο θα βρούμε σχεδόν όλα τα φρούτα, εξωτικά και μή, ακόμα και λαχανικά, σε αποξηραμένη μορφή.</p>
<p>Δυστυχώς όμως, σχεδόν όλα έχουν πρόσθετα σάκχαρα (ή το λιγότερο χυμό φρούτων), χρωτικές, θειώδη, συντηρητικά κτλ.</p>
<p>Για αυτό τα φτιάχνουμε μόνοι!</p>
<p>Πάρα πολλά είδη φρούτων (μήλα, μπανάνες, αχλάδια, δαμάσκηνα, σύκα, βερίκοκα) είναι κατάλληλα για αποξήρανση και κυρίως αυτά που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό</p>
<p><strong>Υλικά:</strong><br />800 γρ. φρούτο<br />χυμός από μισό λεμόνι</p>
<p><strong>Τρόπος παρασκευής</strong></p>
<p>Επιλέγετε φρέσκα φρούτα, χωρίς χτυπήματα και στίγματα. Τα καθαρίζετε, τα κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες ίδιου πάχους.</p>
<p>Βυθίζετε τις φέτες σε ένα γυάλινο μπολ με νερό και λεμόνι.</p>
<p>Μόλις ολοκληρώσετε στραγγίζετε και σκουπίζετε τα φρούτα.</p>
<p>Τα στρώνετε τη σχάρα του φούρνου ή ένα ταψί με λαδόκολα και τοποθετείτε τις φέτες τη μία πλάι στην άλλη, προσέχοντας όμως να μην κολλάνε μεταξύ τους.</p>
<p>Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 80° C σε αέρα</p>
<p>Τις ξεχνάτε για περίπου 8 ώρες, φροντίζοντας κατά διαστήματα να γυρίζετε τις φέτες περίπου ανά 2 ώρες,αφήνοντας την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή για να φεύγουν οι υδρατμοί.</p>
<p>Όταν αποξηρανθούν, τις βγάζετε από τον φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν και διατηρείτε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς σε δροσερό μέρος.</p>
<p><span>Από την Επιστημονική Ομάδα του Διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα και την </span><span class="vcard author"><span class="fn">Κυριακή Απέργη / Διαιτολόγος-Διατροφολόγος (www.diatrofi.gr)</span></span></p>

Σχετικά άρθρα