Μοσχάρι κατσαρόλας με Νιόκι

<p><strong>Χρόνος προετοιμασίας:</strong><span> 70 λεπτά</span><br /><strong>Μερίδες:</strong><span> 4-6</span><br /><strong><span style="text-decoration: underline;"><br /></span></strong><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής</span></strong><br /><br /><span>1 κιλό μοσχάρι σπάλα</span><br /><span>3 πολύχρωμες πιπεριές</span><br /><span>1 μεγάλο κρεμμύδι</span><br /><span>500 γρ. τριμμένη ντομάτα</span><br /><span>4 κουταλιές ελαιόλαδο</span><br /><span>1 ποτηράκι κόκκινο κρασί</span><br /><span>2-3 σκελίδες σκόρδο</span><br /><span>1/3 μοσχοκάρυδο</span><br /><span>1 κουταλάκι θυμάρι</span><br /><span>1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα</span><br /><span>νερό</span><br /><span>αλάτι</span><br /><span>πιπέρι</span><br /><br /></p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Εκτέλεση Συνταγής</strong></span><br /><br /><span>Ζεσταίνουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια.</span><br /><br /><span>Μετά από λίγα λεπτά, όταν έχει πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα ανακατεύοντας τακτικά.</span><br /><br /><span>Προσθέτουμε πολτοποιημένο το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.</span><br /><br /><span>Περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια 3 εκατοστών.</span><br /><br /><span>Από πάνω τρίβουμε το μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και ανακατεύουμε το φαγητό μας.</span><br /><br /><strong>Tip:</strong><span> για καλύτερο άρωμα χρησιμοποιήστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.</span><br /><br /><span>Προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να καλυφθούν ίσα ίσα τα υλικά μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 1,5-2 ώρες σε χαμηλή ένταση.</span><br /><br /><strong>Tip:</strong><span> για γρήγορο αποτέλεσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητας και μόλις κλείσουμε το καπάκι της, βράζουμε για 1 ώρα μόνο.</span></p>
<div> </div>
<div>Μόλις μαλακώσει το μοσχάρι και το φαγητό μας είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα νίοκι και βράζουμε για 3-4 λεπτά, σύμφωνα με τις οδηγίες του παραγωγού. </div>
<div> </div>
<div>Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και απολαμβάνουμε το μοσχάρι κατσαρόλας με νιόκι μαζί με ένα καλό κόκκινο κρασί. </div>
<div> </div>
<div> </div>
<div> </div>
<div><a href="http://www.alwayshungry.gr">http://www.alwayshungry.gr</a></div>

Σχετικά άρθρα