Τζάρεντ Κούσνερ: Ο βαθύπλουτος γαμπρός του Τραμπ που… κινεί τα νήματα στον Λευκό Οίκο – Ο πανάκριβος γάμος του με την Ιβάνκα και οι οικογενειακές του έριδες!

Λένε ότι πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα, όμως στην περίπτωση του νυν «Πλανητάρχη», Ντόναλντ Τραμπ, οι καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις ισχυρίζονται ότι βρίσκεται στο… ημίφως ένα δυναμικό και πάμπλουτο ζευγάρι: Η κόρη του, Ιβάνκα Τραμπ, η… δυναμική γυναίκα της υπόθεσης, «πακέτο» με τον άνδρα της και γαμπρό του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζάρεντ Κούσνερ.

Instagram/@ivankatrump

Χαρακτηριστικό της ισχύος του δεύτερου τη τάξει (θεωρητικά τουλάχιστον) ζευγαριού του Λευκού Οίκου, που είναι παντρεμένοι από το 2009, είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με στοιχεία έγκριτων οικονομικών περιοδικών των ΗΠΑ και παγκόσμιας κυκλοφορίας, το ζεύγος Κούσνερ – Τραμπ το περασμένο καλοκαίρι έκλεισε τη σεζόν με μόλις… 82 εκατομμύρια δολάρια σε εισοδήματα από διάφορες επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Προσέξτε! Δεν μιλάμε για σύνολο περιουσίας, αλλά για τα έσοδα μιας μόνο χρονιάς. Για το συνολικό άθροισμα, κάθε εθελοντής που επιθυμεί να κάνει τους μαθηματικούς υπολογισμούς είναι ευπρόσδεκτος.

Ειδικότερα, η Ιβάνκα διατηρεί μετοχές σε διάφορες εταιρείες του πατέρα της, ενώ ο σύζυγός της είναι κι αυτός ένας μεγιστάνας των κτηματομεσιτικών, βάζοντας στην τσέπη ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό από μερίσματα, αγοραπωλησίες και επενδύσεις.

Instagram@jaredcoreykushner

Ένα… προστιματάκι ύψους 210 χιλιάδων δολαρίων που πλήρωσε το καλοκαίρι για παραβιάσεις του νόμου περί δόμησης στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, για τον Τζάρεντ ήταν ψίχουλα, αφού προκειμένου να μπορέσει να επεκτείνει απρόσκοπτα τις κατασκευαστικές του επιχειρήσεις πλήρωσε άμα τη εκδόσει της απόφασης το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Ποιος είναι όμως ο βαθύπλουτος γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, που κέρδισε την καρδιά της γυναίκας που είναι το αντικείμενο του πόθου για πολλούς άνδρες σε παγκόσμια κλίμακα;

Οικογένεια και σπουδές

Γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 1981 στο Νιου Τζέρσι κι είναι γιος του Τσάρλς και της Σέριλ Κούσνερ. Ο πατέρας του είναι ένας επιτυχημένος κτηματομεσίτης της Νέας Υόρκης.

Instagram@jaredcoreykushner

Έχει 2 αδερφές και έναν αδερφό. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Harvard και κατά τη διάρκεια των σπουδών του κέρδισε πολλά χρήματα από τις κτηματομεσητικές του δραστηριότητες.

Η εβραϊκή του καταγωγή

Ο Τζάρεντ Κούσνερ έχει μεγαλώσει σε ένα παραδοσιακά εβραϊκό περιβάλλον σε μια οικογένεια που είχε παράδοση στις κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις. Είναι εγγονός Εβραίων που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα, στην Πολωνία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κόρη του Τραμπ, Ιβάνκα, ασπάστηκε τον ιουδαϊσμό για να τον παντρευτεί και μιλάει συχνά και ανοιχτά για τη νέα θρησκεία της.

Ο πατέρας του ο… Δημοκρατικός!

O Τσαρλς Κούσνερ υπήρξε πάντα μέγας χορηγός του Δημοκρατικού κόμματος. Το 2006 κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για απόπειρα δωροδοκίας και παράνομες χρηματοδοτήσεις προεκλογικών εκστρατειών του πρώην κυβερνήτη Τζέιμς Μαγκρίβι.

Ο πατέρας Charles Kushner έμεινε στη φυλακή για 14 μήνες, στην Αλαμπάμα και στη συνέχεια ενσωματώθηκε πλήρως μέσα στην οικογένεια Τραμπ.

Πίσω από όλες αυτές τις καταγγελίες και τις μηνύσεις κρυβόταν ο Chris Christie, ο νυν κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος ήταν τότε εισαγγελέας.

Το νέο έκανε το γύρο των media και ξαναβγήκε στην επιφάνεια κατά την προεκλογική καμπάνια του Τραμπ. Ο Τζάρεντ όμως έχει πάρει τις αποστάσεις του από το γεγονός.

Οικογενειακές κόντρες!

Όταν ο Τσαρλς Κούσνερ κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή, η αδερφή του συνεργάστηκε με τις αρχές εναντίον του, συμβάλλοντας έτσι στην καταδίκη του. Το ίδιο συνέβη και με τον αδελφό του , Μάρεϊ, ο οποίος στήριξε τον εχθρό του ανιψιού του, Κρις Κρίστι, στις τελευταίες εκλογές.

Παράλληλα, ο μικρότερος αδελφός του Τζάρεντ, ο Τζόσουα, απόφοιτος κι αυτός του Χάρβαρντ, δήλωσε ότι  θα ψήφιζε Χίλαρι Κλίντον! Ο 30χρονος δήλωσε μέσω εκπροσώπου του ότι «είναι από χρόνια με τους Δημοκρατικούς».

instagram@jaredcoreykushner

Είναι επικεφαλής μια εταιρείας επενδύσεων και ίδρυσε μια start-up η οποία επιτρέπει στους χρήστες-μέλη της να ασφαλίζονται χάρη στο …Obamacare. Το συμφέρον πάνω απ’ όλα!

Ο Τζόσουα Κούσνερ βγαίνει με το μοντέλο Kάρλι Μος. Εδώ, μαζί, τον Απρίλιο 2016.

Είναι τόσο ταραχώδης η ζωή των Κούσνερ που φημολογείται ότι κάποια στιγμή αναμένεται να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη σε σίριαλ ή ακόμα καλύτερα σε σαπουνόπερα!

O Τζάρεντ Κούσνερ και το «Sex and the city»

Από την πλευρά του, πάντως, ο Τζάρεντ έχει ήδη γεύση από τηλεόραση! Ήταν μόλις 25 ετών – απόφοιτος της Νομικής στο Harvard- όταν έγινε ο νεότερος μεγιστάνας του Τύπου, αγοράζοντας την εφημερίδα «New York Observer», έναντι ποσού 10 εκατ. δολαρίων.

H εφημερίδα έγινε διάσημη για τη στήλη «Sex and the City», η οποία ενέπνευσε τους σεναριογράφους και οδήγησε με τη σειρά της στη δημιουργία της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς.

Ο γάμος του με την Ιβάνκα Τραμπ

Τον Οκτώβριο του 2009 ενώθηκαν δυο οικογένειες του αμερικάνικου επιχειρηματικού χώρου: Η Ιβάνκα Τραμπ, κόρη του νυν Προέδρου των ΗΠΑ παντρεύτηκε τον Τζάρεντ Τραμπ. Ο γάμος έγινε στο Γκολφ Κλαμπ Τραμπ στο Νιού Τζέρσεϊ με παριστάμενους πολλούς αστέρες του Χόλιγουντ.

instagram@ivankatrump

Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στους καλεσμένους της λαμπερής τελετής, που έγινε με τα εβραϊκά έθιμα, ήταν ο Ράσελ Κρόου , η Νάταλι Πόρτμαν, η Μπάρμπαρα Ουόλτερς και ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι.

O γάμος σχεδιάστηκε από τον Πρέστον Μπέιλι, έναν από τους πιο δημοφιλείς διοργανωτές γάμων διασημοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο για την κουάφ της νύφης που ήταν στολισμένη με πλατίνα και διαμάντια, ο Τραμπ ξόδεψε 45.000 δολάρια.

Τα σκουλαρίκια της, που ήταν επίσης από πλατίνα και διαμάντια σε διάφορα σχήματα, κόστιζαν 130.000 δολάρια, ενώ το ασορτί βραχιόλι της ήταν σε στυλ αρτ-ντεκό, 90.000 δολάρια.

Ο Τζάρεντ Κούσνερ και η Ιβάνκα Τραμπ έχουν τρία παιδιά: την Αραμπέλα, τον Τζόζεφ και τον Θεοντόρ Τζέιμς.

Η επιρροή στον «Πλανητάρχη»

Όσα λέγονται και ακούγονται off the record δεν καταρρίπτουν σε καμία περίπτωση την πεποίθηση ότι τελικά το κουμάντο στην Προεδρία μιας εκ των μεγαλύτερων υπερδυνάμεων στον κόμσο κάνει η κόρη του Ντόναλντ, Ιβάνκα μαζί φυσικά με τον σύζυγό της.

Σε αυτό έχουν συντελέσει διάφορες παρεμβάσεις του ζεύγους, πάντα παρασκηνιακά, σε ό, τι αφορά την θέσπιση και ψήφιση νομοσχεδίων, που όλως τυχαίως τείνουν να είναι… φωτογραφικά και ευνοϊκά για τις δικές τους επιχειρηματικές δραστηριότητες.

instagram@ivankatrump

Μάλιστα, λέγεται ότι ο Τζάρεντ και η Ιβάνκα είναι παρόντες σε κάθε συνάντηση του Πλανητάρχη με ξένους ηγέτες ου επισκέπτονται τον Λευκό Οίκο κάνοντας τις δικές τους… δημόσιες σχέσεις με απώτερο πάντα σκοπό, εντός επιχειρηματικών και προσοδοφόρων πλαισίων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε παλιότερη συνάντηση του προέδρου Τραμπ με τον τότε Ιάπωνα πρωθυπουργό, Σίνζο Άμπε, στη Νέα Υόρκη έδωσε το «παρών» όχι μόνο η Ιβάνκα, αλλά και ο σύζυγός της, γεγονός που μαρτυρά τους δεσμούς και την επιρροή που έχει το ζευγάρι με το νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Μάλιστα, σε μια από τις φωτογραφίες εμφανίζεται η Ιβάνκα καθισμένη σε μια πολυθρόνα απέναντι από τον Τραμπ και τον Άμπε να μιλά. Άλλωστε ο επιτυχημένος 35χρονος επιχειρηματίας ήταν από τα βασικά στελέχη της προεκλογικής καμπάνιας του εκλεγέντα τον Ιανουάριο του 2017 προέδρου.

instagram@jaredcoreykushner

Άραγε, η ισχύς του ζεύγους Κούσνερ – Τραμπ θα είναι αρκετή για να γλιτώσει τον Πλανητάρχη από τα πρόσφατα μπλεξίματά του με δύο κολοσσούς των μίντια, που οδήγησε και σε διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του με την κατηγορία για προσπάθεια άσκησης επιρροής σε ΜΜΕ; Ο

Ο χρόνος θα δείξει…

 

 

Σχετικά άρθρα