Πέντε λάθη που κάνουν όλες οι αρχάριες όταν βάζουν μάσκαρα thumbnail
Τι πρέπει να αποφεύγεις για να χρησιμοποιείς σωστά το προϊόν

Πέντε λάθη που κάνουν όλες οι αρχάριες όταν βάζουν μάσκαρα

Κανονικά η μάσκαρα θα έπρεπε να είναι το πιο εύκολο προιόν μακιγιάζ ως προς την εφαρμογή του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια λάθη που δεν ξέρεις ότι κάνεις και που σου κοστίζουν χρόνο, χρήμα αλλά και σε αισθητικό αποτέλεσμα.


1. Ανακινείς το μπουκαλάκι της μάσκαρας πριν από κάθε χρήση


Δεν είναι χυμός ούτε φραπέ! Είναι μια απλή μάσκαρα. Αν κουνάς το προιόν, ρισκάρεις να εισχωρήσει μεγάλη ποσότητα μάσκαρας πάνω στο βουρτσάκι, με αποτέλεσμα και να σπαταλάς προϊόν αλλά και να εφαρμόζεις παχύ στρώμα στις βλεφαρίδες σου, γεγονός που μπορεί να μην έχει όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα


2. Βάζεις υπερβολικά πολλά στρώματα μάσκαραςΟι περισσότερες μάσκαρες ενδείκνυνται για εφαρμογή δυο στρώσεων. Αν βάλεις παραπάνω, δημιουργείς ένα έντονο παχύ στρώμα και κινδυνεύεις να φαίνεσαι υπερβολικά βαμμένη


3. Βάζεις μάσκαρα μόνο στην πάνω πλευρά των βλεφαρίδων σου


Οι περισσότερες γυναίκες περνούν ένα γρήγορο στρώμα στην πάνω πλευρά των βλεφαρίδων. Για πιο έντονο βλέμμα και πιο σωστό αποτέλέσμα, πρέπει να βάζεις μάσκαρα και από την κάτω πλευρά των βλεφαρίδων σου. 


4. Ξεχνάς τις ρίζες των βλεφαρίδων σουΌπως συμβαίνει με όλες τις βαφές, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική ώστε να βάζεις μάσκαρα στη ρίζα των βλεφαρίδων σου κουνώνας το βουρτσάκι από τη ρίζα εώς τις άκρες. Μόνο έτσι θα τις βάψεις τέλεια και ομοιόμορφα.


5. Χρησιμοποιείς τη μάσκαρα για πάρα πολύ καιρό


Όλες οι μάσκαρες, ανεξαρτήτως εάν έχουν τελειώσει, πρέπει να πετάγονται έπειτα από τρεις μήνες από την πρώτη χρήση τους. Ο λόγος; Η παρατεταμένη χρήση μπορεί να ευνοήσει εμφάνιση βακτηρίων και να προκαλέσει ερεθισμούς στα μάτια.


6. Τη μοιράζεσαι με τις φίλες σουΔεν ενδείκνυται να μοιράζεσαι κανένα προιόν μακιγιάζ με τις φίλες σου, πολλώ δε μάλλον τη μάσκαρα που ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X