Δημοσιογράφο του Fox News παρακολουθούσε ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπος με μία νέα υπόθεση παρακολούθησης δημοσιογράφου, η οποία έρχεται στη δημοσιότητα μία εβδομάδα αφού το πρακτορείο Associated Press κατήγγειλε την κατάσχεση καταλόγων τηλεφωνικών κλήσεων.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα δέχθηκε επανειλημμένες ερωτήσεις για τη νέα αυτή υπόθεση, η οποία αφορά έναν δημοσιογράφο του Fox News κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων και αρνήθηκε να σχολιάσει “μία έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη”.

“Συμφωνώ απολύτως, και πιστεύω ότι το ίδιο συμβαίνει με τους περισσότερους Αμερικανούς, με τις απόψεις του προέδρου, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να έχουμε έναν Τύπο ικανό να πραγματοποιεί ερευνητική δημοσιογραφία και οφείλουμε να υπερασπισθούμε την πρώτη τροπολογία” του Συντάγματος που κατοχυρώνει την ελευθερία της έκφρασης, δήλωσε ο Τζέι Κάρνι όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

“Πιστεύω επίσης ότι είναι πραγματικά σημαντικό, και πιστεύω ότι τα μέλη των δύο κομμάτων το έχουν πει επίσης, να μην γίνονται ανεκτές οι διαρροές, διότι οι διαρροές μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ζωές… και να απειλήσουν την εθνική μας ασφάλεια”, πρόσθεσε επιμένοντας ότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσει “μία συγκεκριμένη υπόθεση”.

Η εφημερίδα Washington Post αποκάλυψε την Κυριακή ότι ένας δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, ο Τζέιμς Ρόουζεν, υπήρξε αντικείμενο έρευνας για υπόθεση διαρροών σχετικά με τη Βόρεια Κορέα, υπόθεση στην οποία ενεπλάκη και αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ομοσπονδιακή εισαγγελία χρησιμοποίησε τις πληροφορίες της μαγνητικής κάρτας πρόσβασης του Ντέιβιντ Ρόουζεν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στοιχεία τηλεφωνικών συνομιλιών για να απομονώσει την πηγή της διαρροής και έλαβε άδεια πρόσβασης στο προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του δημοσιογράφου.

Σχετικά άρθρα