Τα 10 κίνητρα που θα σε ωθήσουν να γίνεις καλύτερη μαθήτρια

Επιστρέφεις από το σχολείο και αισθάνεσαι κουρασμένη; Θέλεις να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου και βαριέσαι να μελετήσεις; Δυστυχώς το διάβασμα είναι αναγκαίο. Για να γίνει πιο ευχάριστο, βρες τα κίνητρα που θα σε ωθήσουν να γίνεις πιο μελετηρή:

1. Προμηθεύσου ωραία σχολικά είδη

Αγόρασε σχολικά είδη, τετράδια, στυλό, κασετίνα, γόμες και ξύστρες που να σου αρέσουν και να σου φτιάχνουν τη διάθεση. Ευτυχώς οι τιμές έχουν πέσει πολύ σε αυτά τα προϊόντα, οπότε δε χρειάζεται να σπαταλήσεις πολλά χρήματα. Τα σχολικά είδη που έχεις επιλέξει θα κάνουν το διάβασμά σου πιο ευχάριστο.

2. Οργάνωσε το διάβασμά σου

koritsi diabazei simeioseis

Κάνε μια λίστα με τα μαθήματα που έχεις να διαβάσεις και το χρόνο που πιστεύεις ότι σου χρειάζεται για το καθένα. Σβήνε από τη λίστα ό,τι έχεις ολοκληρώσει. Έτσι θέτεις στόχους και προσπαθείς να τους ξεπεράσεις ενώ προγραμματίζεις στο περίπου τι ώρα θα τελειώσεις τη μελέτη σου.

3. Κοίτα τους παλιούς σου βαθμούς

Αν είναι κακοί ή μέτριοι, πρέπει να βάλεις τα δυνατά σου για να βελτιωθείς. Αν είναι καλοί, οφείλεις να συνεχίσεις αλλά και να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, μελετώντας συστηματικά τα μαθήματά σου.</p>

4. Κάνε λίγη γυμναστική πριν από το διάβασμα

Η γυμναστική θα γυμνάσει το σώμα σου ώστε να μπορέσεις στη συνέχεια να… γυμνάσεις το μυαλό σου! Δε χρειάζεται κάτι φοβερό: λίγο περπάτημα ή λίγες ασκήσεις yoga.</p>

5. Bγες έξω από το σπίτι

Άλλαξε περιβάλλον για να μη βαριέσαι. Πήγαινε σε μια βιβλιοθήκη ή και έξω σε κανένα κοντινό πάρκο, εάν έχει καλό καιρό. Και διάβασε εκεί.</p>

6. Έχε πρόχειρα κάποια σνακ

Λίγη ζάχαρη βοηθάει στην απομνημόνευση και στην καλύτερη απόδοση. Μην το παρακάνεις όμως με τα γλυκά γιατί μετά θα τρέχεις για να κάνεις δίαιτα!</p>

7. Πιες λίγο τσάι ή καφέ

koritsi diabazei kafes

Ο καφές και το πράσινο τσάι σου δίνουν ενέργεια και σε κρατούν σε εγρήγορση. Προσοχή μην το παρακάνεις και μετά δεν μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ!

8. Κάνε κάποια διαλείμματα

Μη διαβάζεις για ώρες εώς ότου εξαντληθείς και μειωθεί η απόδοσή σου. Κάνε διαλείμματα ανά τακτά διαστήματα, φάε ή πιες κάτι, μίλα λίγο στο τηλέφωνο, μπες στο Ίντερνετ. Μην ξεχαστείς όμως και χάσεις εντελώς τον ειρμό σου!

9. Διάλεξε το κατάλληλο μουσικό χαλί για το διάβασμά σου

Κάποιοι θεωρούν ότι η μουσική τους αποσπά από τη μελέτη σου. Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, τότε μη βάλεις μουσική. Ωστόσο η κατάλληλη μουσική μπορεί να απογειώσει το διάβασμά σου. Στο spotify μπορείς να βρεις προτεινόμενες playlist.

10. Μοιράσου με κάποιον ενήλικα το πλάνο σου για τη μελέτη σου

koritsi grafei

Αν ξέρει κάποιος το πρόγραμμά σου, μπορεί να σε ρωτήσει και αν δεν έχεις καταφέρει τους στόχους σου, δεν θα έχεις τι να πεις. Οπότε αυτό θα σου ασκήσει μεγαλύτερη πίεση για μελέτη.

Ν.Κ.

Σχετικά άρθρα