Αρχική / Υγεία / Η Υγεία μου / Δερματολογία / Ρυτίδες γύρω από το στόμα: Πώς αντιμετωπίζονται
Ρυτίδες γύρω από το στόμα: Πώς αντιμετωπίζονται thumbnail

Ρυτίδες γύρω από το στόμα: Πώς αντιμετωπίζονται

Γράφει η Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Μαργαρίτα Βεργολιά-Τριανταφύλλου 


Σε νεαρή ηλικία, όταν χαμογελάμε ή όταν κάνουμε συχνά αυθόρμητους μορφασμούς, είναι φυσιολογικό να εμφανιστούν ρυτίδες από την μύτη ως κάτω την άκρη του στόματος. Είναι γνωστές  ως  ρινοπαρειακές αύλακες ή γραμμές γέλιου.


Σε πιο ώριμη ηλικία, η χαλάρωση του δέρματος έχει σαν αποτέλεσμα να «κρεμάσει» η γωνία του στόματος και να γίνουν ορατές έντονες ρυτίδες  ακόμα και όταν το πρόσωπο είναι σε ηρεμία. Αυτές οι κάθετες ρυτίδες είναι γνωστές σαν «γραμμές μαριονέτας» (marionette lines).


Με την πιο σύγχρονη εφαρμογή του liquid face lift, τα σημεία κλειδιά για να απαλύνουμε αυτές τις ρυτίδες είναι τα εξής: πρώτα έγχυση botox  σε λίγα αλλά στρατηγικά ανατομικά σημεία της περιοχής του μέσου και κάτω προσώπου και στη συνέχεια η τοποθέτηση υαλουρονικού οξέος στα σημεία στήριξης, δηλαδή στα ζυγωματικά, στους  κροτάφους  και στις γωνίες της γνάθου.


Μ’ αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε ανόρθωση μιας δύσκολης περιοχής που εμφανίζει τη μεγαλύτερη χαλάρωση με την πάροδο του χρόνου. Έτσι τονίζεται το «τρίγωνο της νεαρής ηλικίας», ένα ισόπλευρο τρίγωνο που σχηματίζεται από τα ζυγωματικά, το πηγούνι και τη μύτη και χαρίζει ένα φρέσκο και ανανεωμένο σχήμα προσώπου .


Η χρήση σωστών υλικών και η άριστη γνώση και εξειδίκευση είναι βέβαια  απαραίτητη προϋπόθεση για ένα άριστο και φυσικό αποτέλεσμα.


                                         Μαργαρίτα Βεργολιά-Τριανταφύλλου


                                              Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος


                                                      www.dermavita.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X