Τηγανητά κολοκυθάκια με Σαν Μιχάλη

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>3 κολοκυθάκια μέτρια, κομμένα σε ψιλά καρέ</li>
<li>το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα</li>
<li>80 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη, τριμμένο</li>
<li>6 φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα</li>
<li>1 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος</li>
<li>6 αυγά</li>
<li>4 κουτ. σούπας</li>
<li>ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 2</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20'</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Αναμονή</span> 30'</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 40'</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για περίπου 2 λεπτά, ίσα να μαραθούν. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι τα υλικά να ροδίσουν ελαφρώς.</p>
<p> </p>
<p>Προσθέτουμε το τυρί, τα μυρωδικά, πιπέρι και αλάτι με προσοχή, γιατί το Σαν Μιχάλη είναι αλμυρό. Ρίχνουμε στο τηγάνι και τα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα, έτσι ώστε να μην έχει ενωθεί εντελώς το ασπράδι με τον κρόκο. Αφήνουμε τα αυγά για 1 λεπτό να δέσουν με τα υπόλοιπα υλικά και στη συνέχεια τα σπάμε με μια ξύλινη κουτάλα και τα ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν, έτσι ώστε το τιριτιτίμ να γίνει τριφτό. Συνοδεύουμε με ψωμί και γιαούρτι στραγγιστό.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα