Να καταστεί η Ελλάδα πρώτος τουριστικός προορισμός για τους Κινέζους

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανκινεζικής Ένωσης Δημοσιογράφων και την Επιτετραμμένη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zhao Liyng, είχε σήμερα το πρωί η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη στο υπουργείο. Η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε στους συνομιλητές της ότι στόχος του υπουργείου είναι να καταστεί η Ελλάδα πρώτος τουριστικός προορισμός για τους Κινέζους στην Ευρώπη.

Κατά τη συνάντηση έγινε ευρεία συζήτηση για τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια. Η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι οι δύο λαοί έχουν πολλά κοινά στοιχεία που μπορούν να αξιοποιήσουν, με αμοιβαίο όφελος. Επίσης, εξέφρασε το ενδιαφέρον της Ελλάδας για περαιτέρω σύσφιξη των ελληνοκινεζικών σχέσεων στον τουριστικό κλάδο. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε η κ. Κεφαλογιάννη, η Ελλάδα θα συμμετάσχει στη διεθνή τουριστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στη Κίνα. Ακόμη, διαβεβαίωσε τους Κινέζους δημοσιογράφους ότι η Ελλάδα θα ενεργοποιήσει όλες τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ των δύο χώρων, από το 2006.

Η υπουργός Τουρισμού ζήτησε από τους Κινέζους δημοσιογράφους να προβάλλουν την Ελλάδα στην πατρίδα τους και επισήμανε ότι λαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα μέτρα που θα διευκολύνουν την προσέλκυση των Κινέζων επισκεπτών στη χώρα μας. Μεταξύ άλλων, ανέφερε τα βήματα προόδου που έχουν αρχίσει να γίνονται όσον αφορά την έκδοση βίζας για τους συμπατριώτες τους και τις επίσημες συζητήσεις που έγιναν κατά την πρόσφατη συνάντηση στην Κίνα με τον υπουργό Τουρισμού, Shao Qiwei, σχετικά με τη λειτουργία απευθείας αεροπορικής γραμμής Αθήνα-Πεκίνο. Επίσης, μίλησε για το ενημερωτικό υλικό σχετικά με τον πολιτισμό και τις ομορφιές της Ελλάδας, το οποίο ετοιμάζεται και θα είναι μεταφρασμένο στη γλώσσα τους. Στο σημείο αυτό υπογράμμισε την πρώτη χρηστική εφαρμογή στην κινέζικη γλώσσα που, ήδη, είναι διαθέσιμη για τα smart phones και την ειδική άδεια που θα δίδεται σε Κινέζους για να έχουν το δικαίωμα να ξεναγούν τους συμπατριώτες τους όταν επισκέπτονται την Ελλάδα.

Τέλος, η κ. Κεφαλογιάννη ενημέρωσε τους Κινέζους δημοσιογράφους για το νέο ντοκιμαντέρ Glamorous Greece, το οποίο είναι συμπαραγωγή της κινεζικής τηλεόρασης CCTV και της ΕΡΤ, αποτελείται από τρία επεισόδια, γυρίστηκε στην Ελλάδα και προβάλλει τον ελληνικό πολιτισμό και τους Έλληνες, αλλά και για τη νέα ρομαντική κινεζική ταινία με τίτλο “Έρωτας στο Πεκίνο

Σχετικά άρθρα