Αρχική / Υγεία / Η Υγεία μου / Δερματολογία / Ουλές ακμής: Πώς δημιουργούνται και πώς αντιμετωπίζονται
Ουλές ακμής: Πώς δημιουργούνται και πώς αντιμετωπίζονται thumbnail

Ουλές ακμής: Πώς δημιουργούνται και πώς αντιμετωπίζονται

Γράφει η Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Μαργαρίτα Βεργολιά-Τριανταφύλλου

Οι ουλές της ακμής είναι ένα πρόβλημα με αρνητική επίδραση στη ποιότητα ζωής πολλών ανθρώπων, οδηγώντας τους σε χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση,  με  το πρόβλημα να εμφανίζεται  πιο έντονο στους εφήβους.
Πως δημιουργούνται


Οι  ουλές  εμφανίζονται αφού υποχωρήσουν οι βαθιές ή ακόμα και οι πιο επιφανειακές φλεγμονές της ακμής. Οι κόκκινες κηλίδες ή τα καφέ σημάδια (αλλαγές της μελάχρωσης) δεν πρέπει να συγχέονται με τις ουλές, γιατί αφορούν βλάβες της επιδερμίδας που χρειάζονται άλλη θεραπευτική αντιμετώπιση.


Υπάρχουν 2 κύριες ομάδες ουλών ακμής: οι ατροφικές (με απώλεια ιστού) και οι υπερτροφικές ή χηλοειδή (με περίσσεια ιστού).


Πιο συχνές είναι οι ατροφικές ουλές με 3 χαρακτηριστικούς τύπους:  • Ice-pick scars

  • Rolling scars

  • Box car scars


 


Πως αντιμετωπίζονται


Η έγκαιρη προσέλευση στον δερματολόγο  και η έναρξη της κατάλληλης θεραπείας είναι η καλύτερη πρόληψη της δημιουργίας των ουλών της ακμής.


Για να αντιμετωπίσουμε το δύσκολο πρόβλημα των ατροφικών ουλών στη dermavita  εφαρμόζουμε ένα σύγχρονο πρωτόκολλο με συνδυασμό laser και υαλουρονικού οξέος. Η θεραπεία περιλαμβάνει δύο συνεδρίες με το μοναδικό στην Ελλάδα laser Fractional Palomar Artisan που συνδυάζει δύο κεφαλές 1540 Extra Deep (XD) και Er. Yag 2940. Στοχεύουμε έτσι στην ανάπλαση του δέρματος  στο βάθος των ουλών, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουμε και ομαλοποιούμε και την υπόλοιπη επιφάνεια της επιδερμίδας .


Στη συνέχεια, αφού περάσει ένα διάστημα 4-6 εβδομάδων, ολοκληρώνουμε την θεραπεία «γεμίζοντας» τις πιο βαθιές ουλές με skinboosters υαλουρονικού οξέος. Με αυτόν τον συνδυασμό πετυχαίνουμε μια εξαιρετικά ικανοποιητική βελτίωση του δέρματος.


Μαργαρίτα Βεργολιά-Τριανταφύλλου


Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος


www.dermavita.gr 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X