Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: ο ρομαντικός κωμικός: τα πρώτα του βήματα, οι τηλεοπτικές και θεατρικές επιτυχίες του και ο κεντρικός ρόλος του έρωτα στη ζωή του thumbnail
Από τα "Εγκλήματα" στο "Ημέρωμα της στρίγκλας"

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: ο ρομαντικός κωμικός: τα πρώτα του βήματα, οι τηλεοπτικές και θεατρικές επιτυχίες του και ο κεντρικός ρόλος του έρωτα στη ζωή του

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι ένας αξιόλογος ηθοποιός με λαμπρή πορεία τόσο στην τηλεόραση όσο και στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με θεατρικές κινηματογραφικές εμφανίσεις, ενώ κατά καιρούς έχει αναλάβει μεταγλωττίσεις σε παιδικές ταινίες. Τον βλέπουμε και τον ακούμε καθημερινώς και σε διαφημίσεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. 


Αποτέλεσμα εικόνας για χαραλαμπόπουλος βασίλης
Πρώτα χρόνια


Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με τη σύζυγό του και τους γονείς τους!


Με τη γυναίκα του, τους γονείς του και τα πεθερικά του στην πρεμιέρα της παράστασης "Το Ημέρωμα της Στρίγγλας"


Γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 1970. Η οικογένειά του δεν ήταν εύπορη. Όπως έχει δηλώσει όμως, ήταν πλούσια σε αισθήματα. Οι γονείς του όμως προσπάθησαν να του δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν και αυτό είναι ένα άγχος του για το πώς θα μεγαλώσει τα δικά του παιδιά.


 Αποτέλεσμα εικόνας για γονείς χαραλαμπόπουλου


Ήθελε να γίνει ηθοποιός από 3 ετών. Στο σχολείο δεν ήταν καλός μαθητής.  Ήταν της βάσης. Στο γυμνάσιο πρωταγωνίστησε σε μια θεατρική παράσταση και βγήκε πρώτος σε μια θεατρική παράσταση στους Πανελλήνιους αγώνες θεάτρου. Τότε αποφάσισε να γίνει ηθοποιός.  Λάτρευε τις ελληνικές ταινίες και αγαπημένος του ηθοποιός ήταν ο Ντίνος Ηλιόπουλος


Αποτέλεσμα εικόνας για ηλιοπουλος


Αργότερα, όταν μεγάλωσε, άρχισε να εκτιμά το τραγικό στοιχείο της κωμικότητας του Θανάση Βέγγου.


Αποτέλεσμα εικόνας για βεγγος


Σπούδασε υποκριτική στη θεατρική Σχολή του Ωδειού Αθηνών. Όταν ξεκίνησε να σπουδάζει ηθοποιός ήθελε να γίνει διάσημος και να βγάλει λεφτά. Αργότερα, όταν άρχισε να μεγαλώνει, συνειδητοποίησε ότι στη ζωή υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα από τα χρήματα. 


Τα πρώτα του βήματα


"Έπρεπε να δουλέψω για να ζήσω. Ο στόχος να καταφέρω να ζήσω από τη δουλειά που αγαπώ, έχει καλώς, διαφορετικά πρέπει να κάνω κάτι άλλο. Είχα δώσει την προθεσμία μέχρι τα 30 μου. Ε, στα 29 μου τα κατάφερα, έκανα τα "Εγκλήματα" που με βοήθησαν να νοικιάσω το δικό μου σπίτι".


Η πρώτη του επιτυχία ήταν η παράσταση "Μόλις χώρισα" το 2000, ενώ δούλευε χρόνια ως ηθοποιός. 


Αρχείο:Molishorisa1998.JPG


Η επιτυχία αυτή τού εξασφάλισε το εισιτήριο για ένα ρόλο στην τηλεόραση, στην τηλεοπτική σειρά του Παπαπέτρου "Εγκλήματα", όπου ενσάρκωνε το ρόλο του Τζώνη. Όπως έχει πει σε συνέντευξή του, η συμμετοχή του στα "Εγκλήματα" του έδωσε τη δυνατότητα να μπορέσει να αυτοσυντηρείται και να πληρώνει μόνος του το ενοίκιο του σπιτιού του. Ήταν 29 ετών… 


 


Αποτέλεσμα εικόνας για χαραλαμποπουλος εγκληματα


Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στην επόμενη κωμωδία του Παπαπέτρου, το "Είσαι το ταίρι μου", που έθιγε με πολύ σαρκαστικό τρόπο το θέμα του πάχους, του ύψους και της ομορφιάς στις σχέσεις ανάμεσα στα δυο φύλα. Η τηλεοπτική του ντάμα ήταν η Κατερίνα Λέχου, με την οποία είχαν μεγάλη διαφορά ύψους!


Αποτέλεσμα εικόνας για χαραλαμποπουλος λεχου εισαι το ταιρι μου


Σχετική εικόνα


Στιγμιότυπα από το "Είσαι το ταίρι μου", με την Κατερίνα Λέχου (πάνω) και τον Άρη Σερβετάλη (κάτω)


Ο… ρομαντικός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος


"Ο έρωτας ήταν, είναι και θα είναι εκεί, σταθερός, ισχυρός και έτοιμος για όλα"…  "είναι η ουσία της ζωής. Η απόλυτη ουσία"


Αυτή τη στιγμή ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος συμπρωταγωνιστεί με τη Μαρία Ναυπλιώτου στο θεατρικό έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ "Το Ημέρωμα της Στρίγγλας", σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Το έργο πραγματεύεται το θέμα του έρωτα ανάμεσα στα δυο φύλα με έναν έξυπνο τρόπο που μόνο ο Σαίξπηρ ξέρει να διαχειρίζεται. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αισθάνεται πολύ τυχερός με το συγκεκριμένο ρόλο καθώς για εκείνον ο έρωτας είναι η κινητήριος δύναμη της ζωής, είναι κάτι το διαχρονικό. Δεν αλλάζει όσα χρόνια και αν περάσουν. Ο ίδιος επικοινωνεί τις απόψεις του επί σκηνής μέσω των ρόλων που ενσαρκώνει.


 


Ο Χαραλαμπόπουλος έλαμψε ως  "Σιρανό ντε Μπερζεράκ" και η παράσταση, με διαφορετικές ντάμες παίχτηκε για τρια χρόνια, ξεκινώντας την πρεμιέρα της στο "Παλλάς" με Ρωξάνη τη Σμαράγδα Καρύδη. 


Αποτέλεσμα εικόνας για χαραλαμπόπουλος βασίλης


 


Αποτέλεσμα εικόνας για μπερζερακ τανια τρυπη


Αποτέλεσμα εικόνας για μπερζερακ


Ο Σιρανό με τις τρεις Ρωξάνες του: Σμαράγδα Καρύδη, Τάνια Τρύπη και Δήμητρα Ματσούκα


 


Η γυναίκα της ζωής του


Οι απόψεις του για τον έρωτα αντικατοπτρίζονται στην προσωπική του ζωή και στη σχέση του με τη γυναίκα του. 


Πρόκειται για την επίσης ηθοποιό Λίνα Πρίντζου, η οποία σπούδασε υποκριτική στη σχολή Διαμαντόπουλου αλλά δούλευε για χρόνια ως τραπεζική υπάλληλος. Τον τελευταίο καιρό αποφάσισε να επιστρέψει στην υποκριτική και ο σύντροφός της στηρίζει απόλυτα την επιλογή της, ενώ δεν αποκλείει να συνεργαστούν μαζί και στο μέλλον. 


 


Αποτέλεσμα εικόνας για βασίλης χαραλαμπόπουλος γαμος


 


Προσπαθούν να μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, γι' αυτο και αποφάσισαν να τελέσουν το γάμο τους εκτός Ελλάδος και συγκεκριμένα στη μαγευτική Βενετία στις 7 Ιουνίου 2015. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έχει δηλώσει ότι η Λίνα είναι η γυναίκα της ζωής του και δηλώνει πολύ ερωτευμένος μαζί της, παρά τα 7 χρόνια σχέσης. 


  Φωτογραφίες από το μυστικό γάμο του Χαραλαμπόπουλου στη Βενετία


Αποτέλεσμα εικόνας για γονείς χαραλαμπόπουλου


Το ζευγάρι με τους κουμπάρους τους στην πρεμιέρα της φετινής παράστασης του Χαραλαμπόπουλου, "Το ημέρωμα της Στρίγγλας" του Σαίξπηρ


 


Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και η Λίνα Πρίντζου δεν έχουν παιδιά. Αλλά είναι στα άμεσα σχέδιά τους. Σε συνέντευξή του έχει δηλώσει ότι θέλει πολύ να γίνει πατέρας.  


Τα τελευταία χρόνια 


Τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί περισσότερο στο θέατρο, στον κινηματογράφο ενώ είναι πολύ επιλεκτικός στις εμφανίσεις του στην τηλεόραση. Δεν αποκλείει να δεχτεί κάποιο ρόλο, αλλά θα πρέπει να τον ενδιαφέρει. Άλλωστε είχε συμμετάσχει στη σειρά "Το Δέκα", βασισμένη στο έργο του Καραγάτση. 


Αποτέλεσμα εικόνας για 5 λεπτα ακομα


Σκηνή από το "Πέντε Λεπτά ακόμα"


Έχει κερδίσει το Βραβείο Νέου Δημιουργού της Ένωσης Θεατρικών Κριτικών για την παράσταση "Βάτραχοι" του Αριστοφάνη που ανέβηκε από το ΚΘΒΕ το 2003, το Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία "Πέντε Λεπτά Ακόμα" (2006) και το Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην τηλεοπτική προσαρμογή του μυθιστορήματος, "Το Δέκα" του Μ. Καραγάτση. 


Παράλληλα, από παλιότερα συμμετέχει τόσο σε ραδιοφωνικές όσο και τηλεοπτικές διαφημίσεις και δεν αισθάνεται άσχημα γι' αυτό, καθώς δεν πιστεύει ότι είναι κάτι που μειώνει τη δουλειά του και το κύρος του. 


Ακολουθούν κάποιες ενδεικτικτικές φωτογραφίες από τελευταίους του ρόλους:


Αποτέλεσμα εικόνας για βατραχοι χαραλαμποπουλος


Από τους "Βατράχους"


 


Αποτέλεσμα εικόνας για χαραλαμπόπουλος βασίλης ρολοι]


Στους Αχαρνής


Αποτέλεσμα εικόνας για χαραλαμποπουλος "το δεκα"


Στιγμιότυπο από "Το Δέκα"


Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος στους ρόλους του Πεισθέταιρου και Ευελπίδη αντίστοιχα


Στους 'Ορνιθες


Αποτέλεσμα εικόνας για χαραλαμποπουλος υπηρετης δυο αφενταδων


Ως υπηρέτης δυο αφεντάδων
 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X