Βιβλική η καταστροφή στην Οκλαχόμα

21:21 – Κανένα ελληνικό όνομα δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής στα θύματα από τον ισχυρό ανεμοστρόβιλο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που συγκέντρωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο ή πληροφορία για ελληνικό όνομα μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο εκπρόσωπός της Αρχιεπισκοπής. Ωστόσο, από τις εκτεταμένες όμως καταστροφές φαίνεται να έχουν υποστεί ζημιές και ορισμένα σπίτια ατόμων ελληνικής καταγωγής.

Συγκλονίζει η τραγωδία στην Οκλαχόμα

Τουλάχιστον 24 νεκροί, μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις και τεράστιες ζημιές σε ένα νοσοκομείο και δύο σχολεία είναι ο απολογισμός του ισχυρότατου και φονικού ανεμοστρόβιλου που έπληξε το προάστιο Μουρ, στην Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Αρχικά οι Αρχές έκαναν λόγο για 51 νεκρούς, ωστόσο ο αριθμός αυτός δεν επαληθεύτηκε, καθώς αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως κάποια από τα θύματα καταμετρήθηκαν περισσότερες από μία φορά. Μετεωρολόγοι προειδοποίησαν νωρίτερα για ισχυρή καταιγίδα τις επόμενες ώρες στην περιοχή και κυρίως στο Ντάλας. Στην Οκλαχόμα έχει ήδη αρχίσει να βρέχει.

Αξιωματούχοι τονίζουν πως ο τελικός απολογισμός ίσως να αποδειχθεί χειρότερος από τον τωρινό, αφού και άλλες σοροί μπορεί ακόμη να βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. Τουλάχιστον επτά παιδιά έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα από τα σχολεία που καταστράφηκαν ολοσχερώς. Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται για την ανεύρεση επιζώντων μέσα από τα συντρίμμια, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει αποτέλεσμα.

“Οι κάτοικοι στο προάστιο Μουρ θα πρέπει να γνωρίζουν πως η χώρα τους θα παραμείνει δίπλα τους, για όσο χρειαστεί

Σχετικά άρθρα