Εφηβεία: 6 αλήθειες για τους γονείς σου που πρέπει να ξέρεις

Η σχέση κάθε εφήβου με τους γονείς του είναι συνήθως λίγο τεταμένη διότι συγκρούονται συνήθως οι προσδοκίες του πρώτου με τις επιθυμίες του δεύτερου για το μέλλον του παιδιού του. Να θυμάσαι ότι η ζωή είναι δική σου και πρέπει σιγά σιγά να μαθαίνεις να στέκεσαι στα πόδια σου και να κάνεις τις επιλογές σου, με γνώμονα όσα έχεις διδαχθεί από το σπίτι σου. </p>
Υπάρχουν ακόμα κάποιες αλήθειες που είναι κοινές για όλους τους γονείς και θα σε βοηθήσουν και να τους καταλάβεις αλλά και να βελτιώσεις τη σχέση σου μαζί τους.

1. Οι γονείς σου όντως ξέρουν παραπάνω πράγματα από σένα

Οι γονείς σου έχουν την εμπειρία της ζωής, έχουν κάνει κάποια λάθη, έχουν μάθει από αυτά και γι΄αυτό οι συμβουλές τους είναι σωστές. Μπορεί ενίοτε να σου φαίνονται υπερβολικά αυτά που λένε ή κάνουν αλλά προσπάθησε να τους καταλάβεις.

2. Οι γονείς σου όντως θέλουν το καλό σου

Οι γονείς σου σ’αγαπάνε όσο δεν μπορείς καν να φανταστείς. Οπότε δεν είναι δυνατόν να μη θέλουν να είσαι ευτυχισμένη. Απλώς μερικές φορές φαντάζονται κάπως αλλιώς την ευτυχία σου, σύμφωνα με τα δικά τους σχέδια. Η ζωή όμως είναι δική σου. Προσπάθησε να τους κάνεις να καταλάβουν πού έχουν άδικο.

goneis malonoyn me kori

3. Οι γονείς σου δεν είναι άγιοι

Όλοι οι άνθρωποι έχουν αδυναμίες και κάνουν λάθη. Αποκλείεται λοιπόν και οι γονείς σου να έχουν δίκιο σε όλα. Αποκλείεται κι εσύ να γίνεις αλάνθαστη, έχοντας ως πρότυπο τους τέλειους, όπως νομίζεις, γονείς σου.

4. Οι γονείς σου έχουν αισθήματα

Μερικές φορές σου φέρονται σκληρά και είναι πολύ αυστηροί μαζί σου. Δεν το κάνουν επίτηδες. Έτσι πιστεύουν ότι θα σου διδάξουν κάποια πράγματα πιο σωστά. Μην τους θυμώνεις. Είναι άνθρωποι κι αυτοί και κάνουν λάθη.

5. Οι γονείς σου δεν είναι φίλοι σου

Όσο καλές σχέσεις να έχεις με τους γονείς σου, δεν παύουν να είναι οι γονείς σου. Και δεν μπορείς να τους λες τα πάντα και όπως θα μιλούσες σε κάποιο φίλο σου και να περιμένεις ότι θα έχουν τις ίδιες αντιδράσεις με τους φίλους σου. Δεν θα έχουν…

mana efivi kori agapi

6. Τους μοιάζεις περισσότερο απ’ όσο νομίζεις

Δυστυχώς δεν είναι κλισέ… Και η ατάκα που μπορεί να σου λέει η μητέρα σου “Όταν γίνεις μάνα, θα με καταλάβεις” είναι πέρα για πέρα αληθινή. Όσο μεγαλώνεις, τόσο περισσότερο θα το συνειδητοποιείς και μόνη σου…

Ν.Κ.

Σχετικά άρθρα