Πατατοσαλάτα με λεμονάτη σάλτσα γιαουρτιού

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>500 γρ. πατάτες μικρές (κόκκινες ή λευκές), καθαρισμένες και κομμένες στη μέση</li>
<li>το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα</li>
<li>1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη και καλά στραγγισμένη</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
<p><strong>Για τη σάλτσα</strong></p>
<ul>
<li>200 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό</li>
<li>100 γρ. μαγιονέζα (μπορούμε να βάλουμε και light)</li>
<li>1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη</li>
<li>1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)</li>
<li>το ξύσμα από 1 μικρό ακέρωτο λεμόνι</li>
<li>2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> για 6 άτομα</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 40΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες, αλάτι και νερό τόσο ώστε να τις υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 – 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Ελέγχουμε τρυπώντας μια πατάτα με το πιρούνι. Στραγγίζουμε και τις αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά (για να μη λιώσουν οι πατάτες). Σκορπίζουμε την κάππαρη και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε. </p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet">Συμβουλή</span></p>
<ul>
<li>Οι πατάτες είναι επιβαρυμένη καλλιέργεια και γι’ αυτόν το λόγο καλό είναι να αναζητάμε όσες έχουν παραχθεί με τρόπο βιολογικό. Αυτές μπορούμε άφοβα να τις καταναλώσουμε με τη φλούδα. Αν πάρουμε συμβατικές, είναι προτιμότερο να τις ξεφλουδίσουμε.</li>
</ul>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr">http://www.gastronomos.gr</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα