5 λάθη που όλες κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε τη βούρτσα μαλλιών

Νομίζεις ότι είναι κάτι απλό να χτενίζεις τα μαλλιά σου με τη βούρτσα μαλλιών; Στην πραγματικότητα δεν είναι. Μάλιστα, αν δεν το κάνεις με το σωστό τρόπο, ρισκάρεις να προκαλέσεις ζημιά στα μαλλιά σου.

Παρακάτω ακολουθούν τα συνήθη λάθη που κάνουμε:

1. Αρχίζεις το βούρτσισμα από τις ρίζες προς τις άκρες

Φαίνεται πιο φυσικό. Αλλά δεν είναι σωστό. Πρέπει να ξεκινάς από τις άκρες και να βουρτσίζεις μικρές μικρές τουφίτσες σιγά σιγά

2. Δεν καθαρίζεις ποτέ τη βούρτσα σου

Όχι μόνο πρέπει να αφαιρείς συχνά τις τρίχες που απομένουν πάνω στις βούρτσες μαλλιών αλλά θα πρέπει και να τις πλένεις με νερό και σαπούνι ή σαμπουάν. Καθώς βουρτζίζουμε τα μαλλιά μας, μεταφέρουμε στη βούρτσα μας νεκρά κύτταρα από τις τρίχες. Δεν είναι καλό λοιπόν να μην την καθαρίζουμε…

3. Χρησιμοποιείς λάθος βούρτσα

Δεν είναι κατάλληλες όλες οι βούρτσες για όλους τους τύπους μαλλιών. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν τόσα διαφορετικά σχέδια… Είναι καλύτερο να ρωτήσεις την κομμώτριά σου προτού επιλέξεις τη σωστή βούρτσα για το δικό σου τύπο μαλλιών.

4. Δεν χτενίζεσαι καθημερινά

Δεν χρειάζονται όλα τα μαλλιά πολύ χτένισμα. Ωστόσο πρέπει οπωσδήποτε να χτενίζεις τα μαλλιά σου τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Το χτένισμα βοηθάει να μεταφερθούν τα φυσικά έλαια του κεφαλιού σου στα μαλλιά και συντελεί στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής σου.

5. Βουρτσίζεις τα βρεγμένα μαλλιά σου

Ο μόνος τρόπος για να χτενίσεις τα μαλλιά σου όταν είναι βρεγμένα είναι η χτένα και όχι η βούρτσα. Αν τα χτενίσεις με βούρτσα κινδυνεύεις να αποδυναμώσεις πολλές τρίχες και να τις σπάσεις.

Με πληροφορίες από gurl.com

Σχετικά άρθρα