Συρία: Εκκληση στους αντάρτες να υπερασπιστούν Κουσέιρ και Χομς

Ο ηγέτης της συριακής αντιπολίτευσης Ζορζ Σάμπρα κάλεσε σήμερα όλους τους αντάρτες να προστρέξουν για την άμυνα της πόλης Κουσάιρ απέναντι στην επίθεση των δυνάμεων του καθεστώτος της Δαμασκού και της λιβανικής Χεζμπολάχ.

“Σπεύσετε, τάγματα της επανάστασης και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού για να σώσουμε το Κουσάιρ και τη Χομς”, καλεί σε ανακοίνωσή του ο Ζορζ Σάμπρα, απευθυνόμενος κατά προτεραιότητα στους μαχητές που βρίσκονται στο Καλαμούν , στην περιφέρεια της Δαμασκού, στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χομς και στη γειτονική επαρχία Χάμα.

“Κάθε ένα από τα τάγματα του Χαλεπίου, του Ιντλέμπ, της Ράκα, του Ντέιρ Εζόρ, της Δαμασκού να στείλουν αμέσως μία μικρή μονάδα για να σώσουμε τη Χομς”, την επαρχία στην οποία ανήκει το Κουσάιρ. ο ηγέτης της συριακής αντιπολίτευσης ζήτησε επίσης από όλους όσοι έχουν στην κατοχή τους όπλα και πυρομαχικά να τα στείλουν στο Κουσάιρ και στη Χομς.

Ο συριακός στρατός και οι μαχητές της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ εξαπέλυσαν την Κυριακή μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον της στρατηγικής σημασίας πόλης Κουσάιρ, η οποία αντιστάθηκε επί έναν χρόνο στους βομβαρδισμούς των καθεστωτικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τον Λίβανο, οι μαχητές της Χεζμπολάχ διαδραμάτισαν κρίσιμο ρόλο στην τελική επίθεση για την κατάληψη του Κουσάιρ.

Η ενεργητική συμμετοχή επί του πεδίου της μάχης της σιιτικής Χεζμπολάχ στις επιχειρήσεις στο Κουσάιρ αναδεικνύει τη σημασία που το συριακό καθεστώς αποδίδει στην πόλη ως τμήμα του άξονα που συνδέει την πρωτεύουσα με τις αλαουιτικές παράκτιες ζώνες της Συρίας και ορίζεται από την γραμμή που περιλαμβάνει τις πόλεις Λαττάκεια, Ταρτούς, Χομς , Κουσάιρ και Δαμασκό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα