Cookies με πορτοκάλι και σοκολάτα

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<div class="photo"><br />
<div class="promophoto"> </div>
</div>
</td>
<td>
<h3> </h3>
<strong></strong>
<div id="adman-UID0"> </div>
<p><strong>Υλικά για</strong> 20 κομμάτια<br /><strong>Προετοιμασία </strong>15 λεπτά<br /><strong>Αναμονή </strong>20 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>20 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-120 γρ. βούτυρο μαλακό<br />-3/4 φλιτζανιού ζάχαρη<br />-3 αβγά<br />-1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)<br />-1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας<br />-1 φλιτζανάκι λικέρ πορτοκαλιού<br />-1 φλιτζάνι αλεύρι<br />-2 κουτ. σούπας κακάο σκόνη<br />-1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ<br />-50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη στα μικροκύματα</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Χτυπάμε καλά το βούτυρο στο μίξερ για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα. Χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα αβγά ένα ένα και μόλις ενσωματωθούν, βάζουμε μια πρέζα αλάτι, τη βανίλια και το λικέρ. Χτυπάμε για 15 δευτερόλεπτα. Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο την ταχύτητα και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε μια θήκη για μάφιν με άχνη και μοιράζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 12 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά.</p>
<p>Πηγή: www.thecookbook.gr</p>

Σχετικά άρθρα