Ο Ιατρικός Σύλλογος καταδικάζει το «φακελάκι»

Ο Ι.Σ.Α. καταδικάζει το φακελάκι και κάθε πράξη που δυσφημεί το ιατρικό λειτούργημα. Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει ότι καταδικάζει τέτοια φαινόμενα τα οποία δυσφημούν το ιατρικό λειτούργημα και τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν δραστικά ώστε να εκλείψουν.

Ο ιατρός, σύμφωνα με τον ΙΣΑ, οφείλει να τηρεί τον όρκο του Ιπποκράτη να ασκεί το έργο του, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και πρέπει, κατά την άσκηση του επαγγέλματός του, να αποφεύγει κάθε πράξη ή παράλειψη, η οποία μπορεί να βλάψει την τιμή και την αξιοπρέπεια του ιατρού και να κλονίσει την πίστη του κοινού προς το ιατρικό επάγγελμα.

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και να συνεχίσουν να ασκούν ευόρκως το λειτούργημα μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες, όπου πολλοί ιατροί αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση παρέχοντας άνευ αμοιβής τις ιατρικές υπηρεσίες τους σε ανέργους και απόρους, μέσα στα πλαίσια του εθελοντισμού.

Σε κάθε περίπτωση όμως καταδικάζουμε και τις πράξεις των αρμόδιων φορέων, οι οποίοι επιδεικνύοντας εγκληματική αμέλεια, παραλείπουν να καταβάλουν τα οφειλόμενα στους ιατρούς για τα δεδουλευμένα τους είτε είναι εφημερίες είτε οφειλόμενα από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο ΙΣΑ θα παρακολουθήσει το θέμα, το οποίο εκκρεμεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης και θα προβεί μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του στον πειθαρχικό έλεγχο κάθε μέλους του, το οποίο παραβαίνει το νόμο.

Σχετικά άρθρα